ULTIMA ORĂ/ Cunoscutul interpret Iurie Sadovnic a decedat, după ce și-ar fi pus capăt zilelor

7 iunie 2021, 16:04 Societate 464
Iurie Sadovnic.  Sursa: Wikipedia

Unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți ai anilor 90, cunoscutul Iurie Sadovnic a decedat astăzi după ce s-ar fi împușcat în cap. Cadavrul său a fost găsit de soție în apartamentul în care locuia în sectorul Botanica al capitalei.

La 14 decembrie, Iurie Sadovnic urma să împlinească 70 de ani. Este vocea unor cântece memorabile: „Dragă O Tee”, „Andrii Popa” sau „Cât trăim pe acest pământ”.


A activat ca solist al formațiilor vocal-instrumentale „Haiducii din Susleni”, formația „Haiducii” a Institutului de Arte (1968—1973), formația „Sonor” (1973—1976), formația de jazz din Nikolaev (în perioada serviciului militar, 1970—1972), „Contemporanul” (1977-1978) și „Bucuria” (1979-1982) ale Filarmonicii din Chișinău.[1] În 1983 a fondat formația „Legenda”, care a activat până în 1993. Fost membru PCUS. În 1999 a lansat volumul de poezie „Am să plec în Codru verde”. A fost distins cu titlul de Artist emerit al RSSM (1984), cu Medalia „Meritul Civic” (1993), cu medalia „Mihai Eminescu” (2000) și cu titlul de Artist al Poporului al Republicii Moldova (2011) și Ordinul Republicii (2015).

„Inspectoratul de poliție a sectorului Botanica a fost sesizat la ora 14:21, precum că într-un apartament a fost depistat cadavrul unui bărbat. La fața locului imediat s-a deplasat grupul operativ pentru a stabili toate circumstanțele, fiind solicitat și medicul legist. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că apelul a fost făcut de către soția bărbatului”, a declarat pentru Replica Media ofițera de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati.

Stati a menționat că, în cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilit că bărbatul în vârstă de 69 ani „și-a aplicat o plagă prin împușcătură în regiunea capului”, aceasta fiind fatală.

Soția artistului a spus oamenilor legii că acesta a rămas de unul singur acasă, iar cand ea s-a întors, l-a găsit decedat.

Armă era deținută legal de către bărbat. La examinare, medicul legist nu a depistat urme de moarte violentă, decât rana provocată de împușcătură.

Natalia Stati a precizat că pe cazul decesului renumitului artist a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Cristian
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media