HoReCa, nemulțumită de decizia CSE în care nu s-a regăsit nici o măsură care să scoată din criza pandemică restaurantele și cafenelele

22 aprilie 2021, 14:52 Afaceri 27
HoReCa.  Sursa: Yatzer

HoReCa, nemulțumită de decizia de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale, în care nu s-a regăsit nici o măsură care să scoată din criza provocată de pandemia de COVID-19 restaurantele și cafenelele: „De parcă sectorul HoReCa nici nu există, de parcă nu e despre Oameni, familii, de parcă ne-au șters din existența acestei țari!”.

Asociația MĂR a expediat săptămâna trecută, „în numele celor peste 50.000 de familii, care au ca sursă de existență domeniul HoReCa”, o solicitare în adresa Premierului interimar al Republicii Moldova prin care au descris situația dezastruoasă în care se află sectorul și a solicitat intervenția autorităților pentru remedierea situației.

Ascociația spune că a cerut prelungirea programului de activitate pentru sectorul HoReCa până la ora 22:00; permiterea organizării evenimentelor festive cu caracter unic pe baza testului negativ; includerea angajaților HoReCa în a II-a etapă a campaniei de vaccinare; măsuri de suport economic, dar și întrevederi între premierul interimar și reprezentanții sectorului.

„Drept răspuns, am primit un NU la toate solicitările. Acest refuz tipizat și această ignoranță față de un sector întreg al economiei este cel puțin rușinos”, se arată într-o reacție a Ascociației.

„Despre entitățile economice care au cel mai mult de suferit – NIMIC. Nici o măsură adaptată, nici o subvenționare. De parcă sectorul HoReCa nici nu există, de parcă nu e despre Oameni, familii, de parcă ne-au șters din existența acestei țari! Rușine Guvernul Republicii Moldova!”, spun reprezentanții HoReCa.
Replica
publicat de:
Replica Media
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media