Destinația finală a lui Veaceslav Platon - Praga. Avocatul său spune că omul de afaceri va reveni în țară în „maxim 10 zile”

19 iulie 2021, 10:42 Justiție 1270
Veaceslav Platon/ Praga.  Sursa: Colaj Newsmaker/wiki

Controversatul om de afaceri moldovean, Veaceslav Platon, s-a aflat la Londra doar în tranzit, urmând să ajungă de fapt la Praga, capitala Cehiei. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de către avocatul acestuia, Ion Crețu, care a ținut să precizeze că Platon va reveni în curând în Republica Moldova.

„Eu din câte cunosc, domnul Veaceslav Platon a plecat la Praga, cu tranzit prin Londra, cu niște chestiuni personale. El a spus că va reveni în maxim 10 zile”, a declarat Ion Crețu.

Omul de afaceri, anterior condamnat la 18 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare și scos basma curată în vara anului 2020, nu are nicio calitate procesuală la moment și „are dreptul să circule liber”, spune apărătorul său, menționând că a solicitat o confirmare de la Procuratură înainte ca Platon să părăsească țara.

De menționat că și Procuratura a precizat luni, 19 iulie, că „actualmente nu există vreo lucrare pendinte în care se impunea necesitatea aplicării față de controversatul om de afaceri a vreunei măsuri preventive.”

Potrivit canalului de Telegram, Dragoș Galbur, Veaceslav Platon a zburat la Londra duminică, 18 iulie, și urmează să solicite azil politic în Marea Britanie.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a scris, pe Facebook, că „este o bătaie de joc că Platon a fost lăsat să părăsească liber Republica Moldova” și susține că plecarea ar fi fost coordonată cu procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Organul de urmărire penală a respins acuzațiile.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media