UPDATE 22:12. Operatorul de Sistem de Transport al Ucrainei a confirmat în cadrul Forumului Comunității Energetice Europene, care a avut loc marți, 4 octombrie, la Ljubljana, că Ucraina este pregătită să transporte cantitățile necesare de gaze naturale către R. Moldova, după ce Federația Rusă a limitat livrările cu 30% către țara noastră.
UPDATE 21:40. După ce s-a întors din captivitatea rusă, directorul general al CNE Zaporojie, Ihor Murașov, nu își va mai îndeplini atribuțiile la uzină, anunță AIEA.
Murașov stă în prezent cu familia sa pe teritoriul controlat de Ucraina. AIEA a subliniat că directorul general al ZNPP este responsabil pentru asigurarea securității nucleare și a protecției centralei, iar absența sa a avut un impact grav asupra luării deciziilor privind siguranța centralei nucleare.
Nu se știe încă cine îl va înlocui pe Murașov în această funcție.
Momentan, Energoatom nu a clarificat aceste informații. Pe 3 octombrie, au raportat că Murașov se afla pe teritoriul controlat al Centrului extern de criză al centralei nucleare Zaporojie.
Directorul general al AIEA, Raphael Grossi, a salutat eliberarea lui Ihor Murașov și a declarat că este în contact permanent cu toate autoritățile relevante pentru a facilita acest lucru.
UPDATE 20:35. Președintele american Joe Biden, într-o conversație cu președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy, a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru statul nostru. Include sisteme de rachete cu propulsie de rachete HIMARS extrem de mobile.
„Președintele Biden s-a angajat să continue să sprijine Ucraina în apărarea împotriva agresiunii ruse atâta timp cât este nevoie, inclusiv furnizarea astăzi a unui nou pachet de asistență de securitate de 625 de milioane de dolari, care include arme și echipamente suplimentare, inclusiv HIMARS, sisteme de artilerie și muniție, după cum precum și vehicule blindate”, se arată în comunicatul oficial.
Serviciul de presă de la Casa Albă a remarcat, de asemenea, că Biden a promis că va opri orice încercare a țărilor, persoanelor fizice sau juridice de a ajuta Rusia în agresiunea armată. Și președintele SUA a salutat exportul de cereale ucrainene pe piețele mondiale.
UPDATE 19:20. În Liman, eliberat de invadatori, în Donbas, a avut loc o ceremonie oficială de ridicare a drapelului de stat al Ucrainei.
După cum a raportat Forțele Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe pagina de Telegram, generalul colonel Alexandr Sîrsky, comandantul Forțelor Terestre, a participat astăzi la ceremonia solemnă de ridicare a drapelului.
De asemenea, la ceremonie au fost prezenți militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei, care au eliberat direct regiunile Harkiv și Donețk de invadatorii ruși, reprezentanți ai Poliției Naționale, Gărzii Naționale, administrația militaro-civilă și locuitorii orașului Liman.
UPDATE 18:37. Ministerul iranian de Externe a declarat că nu recunoaște așa-numitele „referendumuri” pe care Rusia le-a organizat în teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie din Ucraina.
„Republica Islamică, ca întotdeauna, în conformitate cu pozițiile sale de principiu, subliniază necesitatea respectării depline a principiului suveranității și integrității teritoriale a tuturor statelor ca normă de bază a dreptului internațional și a respectării principiilor și scopurilor Cartei ONU”, a declarat reprezentantul Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, la un briefing al Ministerului.
Potrivit acestuia, Iranul se opune oricăror „acțiuni provocatoare care ar putea perturba cursul păcii, stabilității și liniștii”.
UPDATE 17:25. Începând cu 4 octombrie, armata ucraineană a eliberat deja 1.534 de așezări în regiunile Donețk, Luhansk, Nikolaev, Harkiv și Herson, a anunțat șeful adjunct al Biroului Președintelui, Kirilo Timoșenko.
În total, deminarea a fost efectuată în 502 orașe și sate cucerite. În 1.508 așezări au devenit operaționale organisme locale de autoguvernare, iar în 1.445 au fost organizate sedii umanitare.
933 de instituții medicale și de învățământ din 981 de sate și orașe și-au reluat activitatea în teritoriile recucerite. Aprovizionarea cu gaz a fost restabilită în 1.026 de localități, electricitate în 976, alimentarea cu apă în 966 și serviciile mobile și de internet în 950.
Potrivit lui Timoșenko, 483 de așezări au fost eliberate în regiunea Harkov. Iar Ministerul Afacerilor Interne a declarat că peste 50 de așezări cu 3.500 de persoane au fost evacuate în regiunea Herson.
UPDATE 16:55. Vladimir Zelenskiy a semnat un decret privind nulitatea actelor ruse care încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Inclusiv Decretul prezidențial rus nr. 147 care recunoaște Crimeea ca „stat suveran și independent”.
Decretele privind recunoașterea regiunilor independente Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson au fost, de asemenea, recunoscute ca nule, adică neavând nicio consecință juridică.
„Teritoriul Ucrainei este integral și inviolabil în granița sa de stat recunoscută internațional, iar suveranitatea Ucrainei se extinde pe întregul său teritoriu”, se arată în decretul semnat de Zelenskiy.
UPDATE 16:40. Marea Britanie a impus sancțiuni șefului administrației de ocupație din regiunea Herson, Serghei Eliseev.
Eliseev a servit anterior în FSB și în guvernul regiunii Kaliningrad.
Guvernul a declarat că Eliseev este viceprim-ministru al Kaliningradului și a fost implicat în „destabilizarea Ucrainei sau subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, suveranității sau independenței Ucrainei”.
UPDATE 16:09. Sute de mii de oameni au părăsit Rusia de la mobilizarea „parțială” anunțată de președintele Vladimir Putin.
„Verstka” a calculat numărul aproximativ al celor care au plecat pe baza datelor deschise și a primit o cifră de 355 de mii de persoane.
Unde și câți oameni au plecat:
Din 21 septembrie - 200 de mii de oameni - au plecat din Rusia în Kazahstan. Acest lucru a fost anunțat astăzi de ministrul Afacerilor Interne al țării, Marat Akhmetzhanov. El a mai spus că 148 de mii de oameni au plecat din țară, dar nu a precizat unde.
Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al țării, alte 68.887 de persoane au intrat în Georgia între 21 și 30 septembrie. Pe 3 octombrie, viceministrul Alexander Darakhvelidze a spus că aproximativ șase mii de oameni pe zi au intrat în Georgia în ultimele zile - adică numărul rușilor care au intrat în țară poate depăși 80 de mii de oameni.
Potrivit poliției de frontieră finlandeză, în perioada 21 septembrie - 3 octombrie, 65.768 de ruși au intrat în țară, în același timp 40.106 ruși au plecat în sens opus.
De asemenea, cetățenii ruși (în special rezidenții din Buriația) au plecat în Mongolia. După cum a raportat portalul local ikon, citând surse din Direcția Generală pentru Protecția Frontierei, în perioada 22-28 septembrie, 6.268 de ruși au intrat în Mongolia (1.107 ruși au părăsit țara în această perioadă).
O altă alegere este Kârgâzstan. Din 21 septembrie, acolo s-au înscris 3.526 de cetățeni ruși, a declarat serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Digitale pentru Azzatik (ediția locală a Radio Liberty, pe care autoritățile ruse îl consideră un „agent străin”). Autoritățile locale nu oferă date despre câți ruși au intrat în țară.
Se știe că oamenii părăsesc în mod activ Rusia și în Armenia, Uzbekistan, Tadjikistan, Azerbaidjan, Turcia, Egipt și Emiratele Arabe Unite. Dar datele exacte pentru aceste țări nu sunt disponibile public.
Potrivit unei surse Forbes din administrația prezidențială, după anunțul mobilizării, aproximativ 700.000 de oameni au părăsit Rusia. Totodată, un alt interlocutor a declarat publicației că aproape un milion de oameni au părăsit Rusia de la începutul mobilizării.
UPDATE 15:41. Fostul ofițer KGB, Igor Strelkov, considerat unul dintre cei care a provocat războiul din Donețk în 2014 spune că situația trupelor ruse pe frontul din Herson este una delicată.
Pentru a evita o încercuire, armata rusă se retrage de-a lungul râului Inhuleț, a părăsit localitatea Davîdov Brod, un punct strategic important, iar acum, potrivit lui Strelkov, încearcă să se grupeze pentru apărarea orașelor Berislav și a barajului peste Nipru unde se află Kahovka și Novaia Kahovka, două orașe foarte importante din punct de vedere strategic pentru Rusia.
UPDATE 15:25. UNIAN scrie că luptătorii brigăzii maritime au arborat drapelul ucrainean la Davîdov Brodîn regiunea Herson.
Luptele din zona așezării au durat câteva luni.
Nici în această dimineață, canalele de telegram pro-Kremlin nu au recunoscut capitularea lui Davîdov Brod, ci au vorbit despre încercările constante ale Forțelor Armate ale Ucrainei de a sparge apărarea armatei ruse.
Luni, presa rusă a susținut că un astfel de atac a fost respins.
UPDATE 15:02. Tânărul din imagini este „Îngerul de la Azovstal”, Dmitro Kozațki, „Orest”, fotograful și purtătorul de cuvânt al Batalionului „Azov” și care este autorul memorabilelor poze de la ultimul bastion al apărării din Mariupol.
A stat aproape 5 luni prizonier în Rusia. Așa arată acum, când a fost eliberat și a revenit acasa. Dmitro a participat într-un proiect fotografic menit să refacă pozele de la Azovstal.
Slăbit și subnutrit - astfel arată acum, după cele 5 luni de captivitate Dmitro.
UPDATE 14:28. Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a convocat astăzi o întâlnire pe probleme de securitate militară. Scopul său este „să analizeze situația militaro-politică și să elaboreze măsuri de răspuns”, transmite BBC.
La întâlnire, Lukașenko a confirmat că Belarus participă la o „operație militară specială” în Ucraina. Cu toate acestea, el neagă că Belarus trimite trupe în Ucraina pentru a ajuta Rusia. Și participarea constă în tratarea răniților, acceptarea refugiaților și prevenirea extinderii conflictului pe teritoriul Belarusului.
„Dar noi nu ucidem pe nimeni. Nu ne trimitem armata nicăieri. Nu ne încălcăm obligațiile", asigură Lukașenko.
La începutul războiului, Belarus și-a oferit teritoriul armatei ruse. Câteva zile mai târziu, Lukașenko a confirmat că au fost lansate rachete de pe teritoriul Belarus către Ucraina.
În același timp, Lukașenko a numit acum rapoartele conform cărora mobilizarea se pregătește în Belarus drept „false”.
„De îndată ce mobilizarea a fost anunțată în Rusia, vedem ce neajunsuri există. Nu vom intra în esența problemei - depinde de Federația Rusă cum să efectueze mobilizarea. Dar când au fost trimise somațiile, unii oamenii nu au fost în Rusia la fața locului. Cineva a murit, cineva a scăpat, cineva este bolnav, nu este clar de ce fel și așa mai departe. Aceasta este o lecție pentru noi”, a spus Lukașenko.
Potrivit acestuia, de îndată ce campania de curățenie se va încheia, birourile militare de înregistrare și înrolare „trebuie să sune cu atenție oamenii din zonă, să le vadă prezența și să ne clarifice toate materialele, listele și documentele”.
UPDATE 13:50. Marea Britanie are „rezistența strategică” de a fi alături de Ucraina până când războiul cu Rusia va fi câștigat, susține ministrul de externe britanic, James Cleverly, într-un discurs pe care urmează să îl susţină marţi în faţa conferinţei anuale a Partidului Conservator, scrie Reuters.
„Stăm umăr la umăr cu acei ucraineni curajoși care își apără patria. Și Marea Britanie are rezistența strategică pentru a-i duce la victorie”, va spune Cleverly, potrivit unor extrase din discursul său publicat de conservatori.
„Îi vom sprijini până când acest război va fi câștigat. Îi vom sprijini până la restabilirea suveranității lor. Nu vom recunoaște niciodată anexarea Luganskului, Donețkului, Hersonului, Zaporijiei sau Crimeei
Ei sunt Ucraina. Și când Ucraina va câștiga acest război, și atunci îi vom sprijini în timp ce își reconstruiesc casele, economia și societatea”, se mai arată în discurs.
Marea Britanie a fost și este unul dintre cei mai vocali susținători internaționali ai Kievului, livrând mii de arme antitanc, sute de rachete și vehicule blindate de luptă, precum și antrenând soldați ucraineni.
UPDATE 13:38. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, spune că peste 200.000 de persoane au fost mobilizate.
Pe 21 septembrie, Șoigu a spus că 300 de mii de oameni vor fi chemați în cadrul mobilizării, dar mai multe surse mass-media ruse au susținut că până la un milion de oameni ar putea fi chemați.
Acum, Șoigu declară că mobilizații vor fi trimiși „în zona de operațiuni speciale” cu unitățile implicate acolo.
UPDATE 12:43. Ala Pugaceva a publicat o nouă postare pe Instagram, fiind adresată celor care au criticat-o în ultimele luni.
Imediat după începerea războiului din Ucraina, Pugaceva a părăsit Rusia, dar a respins zvonurile despre emigrare.
A fost criticată constant pentru plecarea ei, inclusiv de pe ecranele TV. Pugaceva a tăcut și nu a comentat atacurile împotriva ei. În apărarea ei a vorbit soțul ei Maxim Galkin, care a fost recent recunoscut drept „agent străin” în Rusia.
După aceea, Pugaceva a vorbit pe rețelele de socializare, cerând să-i atribuie și ei acest statut.
La sfârșitul lunii septembrie, Pugaceva s-a întors pentru scurt timp în Rusia, dar, potrivit presei ruse, a zburat înapoi în Israel, unde a publicat noua ei postare.
UPDATE 12:24. În timp ce singura țară din lume care a susținut anexarea teritoriilor ocupate rămâne Coreea de Nord, Norvegia îl cheamă pe ambasadorul Rusiei la Ministerul de Externe.
UPDATE 11:47. Vladimir Zelenskiy a aprobat decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei privind imposibilitatea de a purta negocieri cu președintele Rusiei. Acesta este un răspuns la încercarea Rusiei de a anexa teritoriile ocupate ale Ucrainei.
Chiar la începutul războiului, Zelenskiy l-a îndemnat pe Putin să se întâlnească personal. Dar săptămâna trecută, pe măsură ce voturile erau numărate în teritoriile ocupate după așa-numitele „referendumuri”, Zelenskiy a spus că nu intenționează să negocieze cu Putin.
„Evident, cu acest președinte rus, acest lucru este imposibil. Nu știe ce sunt demnitatea și onestitatea. Prin urmare, suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte al Rusiei”, a declarat liderul de la Kiev.
UPDATE 11:13. Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus, țara natală, la Minsk. Presa din Belarus scrie că fostul portar de la FCSB și Petrolul, care în prezent este antrenor de portari la Lviv, a fost arestat de autorități după ce în ultima perioadă a criticat regimul președintelui AleXandr Lukașenko, și chiar a protestat împotriva acestuia, după alegerile din august 2020.
Potrivit aceleiași surse, el ar fi primit 13 zile de arest.
Fostul portar al naționalei a revenit în urmă cu două luni în Belarus pentru a fi supus unei operații la genunchi, iar acum se afla în proces de recuperare. El ar fi trebuit să revină în octombrie la formația din Ucraina.
„A mers în Belarus să se opereze pentru că s-a accidentat la un antrenament. El a decis să se opereze acolo. Nu bănuia că vizita în Belarus s-ar putea termina prost pentru el. Era foarte liniștit. Urma să se alăture clubului în curând”, a spus Oleg Dulub, antrenorul de la FC Lviv.
În octombrie, el mai fusese judecat și a primit o amendă pentru că a participat la proteste.
UPDATE 10:52. După Duma de Stat, Consiliul Federației ruse a ratificat patru „tratate” privind aderarea la Rusia a teritoriilor parțial ocupate ale regiunilor Luhansk, Donețk, Zaporojie și Herson din Ucraina.
Decizia a fost luată în unanimitate, transmite BBC.
UPDATE 09:51. Coreea de Nord a susținut rezultatele „referendumurilor” din teritoriile ocupate ale Ucrainei, scrie meduza.io.
Ministerul de Externe al RPDC a susținut rezultatele „referendumurilor privind aderarea la Rusia”, care au avut loc în autoproclamatele DNR, LNR și în teritoriile ocupate din regiunile Zaporojie și Herson din Ucraina.
„Arătăm respect față de voința locuitorilor din Republicile Populare Donețk și Luhansk, regiunile Herson și Zaporojie, care aspirau să devină parte a Rusiei și sprijinim poziția guvernului rus privind acceptarea regiunilor de mai sus în componența sa”, a spus șeful departamentului al Ministerului de Externe al RPDC pentru organizațiile internaționale Cho Chol Su (citat de la Interfax).
UPDATE 09:33. 418 copii au murit în timpul războiului, potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale a Ucrainei. Potrivit acestora, 786 de copii au fost răniți.
„Copiii au suferit cel mai mult în regiunea Donețk - 404, regiunea Harkiv - 251, regiunea Kiev - 116, regiunea Nikolaev - 75, regiunea Cernihiv - 68, regiunea Luhansk - 64, regiunea Herson - 57, regiunea Zaporojie - 50, regiunea Dnepropetrovsk - 30”, a declarat Procuratura Generală.
Aceștia subliniază că aceste cifre nu sunt definitive, deoarece este imposibil să se cunoască numărul deceselor în teritoriile ocupate. Și în orașele pe care Ucraina le-a eliberat, căutarea cadavrelor este încă în desfășurare.
UPDATE 09:10. Într-un scurt rezumat al informațiilor militare britanice de marți dimineață se afirmă că problemele legate de adăpostirea, pregătirea, echiparea și desfășurarea recruților mobilizați în Rusia pentru operațiuni de luptă în Ucraina, precum și recruților care nu (oficial) în acest scop sunt semnificative.
Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind proiectul anual în armată - 120.000 de oameni, amintesc autorii raportului. Prin lege, recruții nu pot fi trimiși în afara Rusiei.
Apelul nu va începe pe 1 octombrie, ca de obicei, ci pe 1 noiembrie. Începutul târziu al ciclului de recrutare poate afecta capacitatea Rusiei de a pregăti un număr mare de noi recruți, problemele cu plasarea mobilizaților și pregătirea recruților, potrivit informațiilor britanice, indică deficiențele sistemului administrativ și logistic rus.
UPDATE 08:58. Potrivit institutului Rating Group din Kiev, sondajul a fost realizat în 1 şi 2 octombrie pe un eşantion de 2.000 de persoane, după ce preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a semnat vineri cererea oficială de aderare a ţării sale la Alianţa Nord-Atlantică, aderarea Ucrainei la NATO este susţinută de un procentaj record de 83% din cetăţeni, scrie REUTERS.
În noiembrie anul trecut, doar 55% din ucraineni erau favorabili intrării în NATO, iar în iunie anul acesta, procentajul era cu 7% mai mic decât în prezent.
REUTERS apreciază că este evidentă schimbarea opiniei publice după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie. Agenţia reaminteşte că Moscova s-a opus vehement de multă vreme aderării la NATO fostei republici sovietice ucrainene, considerând că extinderea alianţei constituie o ameninţare de securitate pentru Rusia.
UPDATE 08:23. Forțele de apărare ucrainene continuă să desfășoare o contraofensivă de succes în regiunea Harkiv, lângă Liman și în regiunea Herson, în ciuda faptului că li se opun trupele pe care Rusia le consideră elita sa, anunță Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).
Analiștii americani au remarcat că grupurile ruse din partea de nord a regiunii Herson și din regiunea Liman constau în principal din elemente care înainte de războiul la scară largă împotriva Ucrainei erau considerate una dintre principalele forțe armate regulate ale Rusiei.
Rusia a numit atât Divizia 144 de puști motorizate, cât și Divizia 76 de asalt a Gărzilor una dintre cele mai elite forțe ale sale.
„Incapacitatea lor aparentă de a menține teritoriul împotriva contraofensivelor ucrainene majore este în concordanță cu evaluarea anterioară a ISW că forțele ruse sunt din ce în ce mai degradate pe măsură ce războiul continuă. Acest lucru s-a remarcat și în înfrângerea Diviziei a 4-a de tancuri a Armatei 1 de tancuri de gardă la începutul contraofensivei de la Harkiv”, subliniază cercetătorii.
UPDATE 07:55. O persoană a decedat în urma bombardamentelor asupra Harkivului, anunță președintele OVA din Harkiv, Oleg Sinegubov.
Potrivit acestuia, în districtul Novobavarsky, o lovitură cu rachete a deteriorat infrastructura critică, ducând la un incendiu acolo. Salvatorii nu au permis extinderea focului.
„Din păcate, a murit o femeie de 46 de ani”, a spus Sinegubov.
Oamenii legii lucrează la locurile unde s-au produs loviturile și remediază infracțiunile ocupanților.
UPDATE 07:20. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a declarat în seara zilei de 3 octombrie că armata ucraineană și-a continuat ofensiva și a eliberat noi așezări în mai multe regiuni, scrie UNIAN.
„Astăzi, apărătorii noștri au continuat ofensiva armatei noastre. Există noi așezări eliberate în mai multe regiuni”, a spus el aseară în cadrul unui video înregistrat.
Zelenskiy a adăugat că lupte dure sunt acum în desfășurare în multe sectoare ale frontului.
„Dar perspectiva acestor ostilități rămâne evidentă: tot mai mulți invadatori încearcă să evadeze, tot mai multe pierderi sunt suferite de armata inamică, se înțelege din ce în ce mai mult că Rusia a făcut o greșeală intrând în război împotriva Ucrainei”, a subliniat şeful statului ucrainean.
UPDATE 07:10. Armata rusă a bombardat din nou Harkivul, potrivit consilierei președintei Consiliului Regional Harkiv Natalia Popova.
„Lovituri puternice ale rușilor asupra Harkivului. Poate regiunile centrale. Așteptăm un raport de la figurant. Toată lumea lucrează”, a spus ea.
Primarul orașului, Igor Terekhov, a spus că loviturile invadatorilor au căzut asupra instalațiilor industriale și de infrastructură.
„Obuzurile au căzut asupra a două districte din Harkiv - Holodnogorsky și Novobavarsky. Sub atac într-un caz, instalații industriale, iar în al doilea - infrastructură”, a scris el pe canalul său Telegram.
Potrivit lui Terehov, se actualizează informațiile despre victime și distrugeri.
UPDATE 07:00. Purtătorul de cuvânt al comandamentului operațional „Sud” Vladislav Nazarov, a declarat că în ultimele 24 de ore, aviația ucraineană a lansat 9 lovituri asupra pozițiilor inamice, iar peste 60 de unități de echipamente inamice au fost distruse.
„Aviația noastră a lansat 9 lovituri asupra pozițiilor și țintelor inamice. Unitățile de rachete și artilerie au efectuat 290 de misiuni de foc, în urma cărora am primit confirmarea distrugerii a 87 de soldați ruși și a peste 60 de echipamente, dintre care 3 - 2 tancuri. iar vehiculele de luptă ale infanteriei – capturate”, – a spus el.
Potrivit lui Nazarov, au fost distruse și 31 de tancuri inamice și alte 27 de vehicule blindate.
„Au distrus sistemul de rachete cu lansare multiplă Uragan și vehiculul pentru acesta, sistemul de mortar Sani de calibru 120”, a spus purtătorul de cuvânt al comandamentului.
Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie și 3 octombrie.
IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.
