Ședință comună a Ministerelor Agriculturii Chișinău-București. Bolea: „Avem nevoie de susținere în ceea ce privește armonizarea legislativă”

8 septembrie 2022, 09:52 Agricultură 156
Vladimir Bolea, deputat PAS.  Sursa: Replica Media

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) pleacă într-o vizită oficială la București unde vor avea o ședință comună cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România (MADR), a anunțat Vladimir Bolea în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

„Joi mergem la București cu tot Ministerul (n. red. Agriculturii și Industriei Alimentare) delegație extrinsă. Vineri, toată ziua lucrăm cu Ministerul de Externe, după care vom avea o vizită, merg secretari de stat, merg șefi de direcție, merg să stabilească relații personale cu secretari de stat, cu omologii săi, pentru că după ședința de deschidere, ei vor merge separat. Eu vreau ca ei să se schimbe cu numere de telefoane să aibă posibilitatea să vorbească, să comunice. Noi avem nevoie de susținere în ceea ce privește armonizarea legislativă, noi avem nevoie de experiența lor. Noi avem foarte buni specialiști pe regnul animal, regnul vegetal, dar ministerul în sine are încă foarte multe lacune, vorbesc de servicii și departamente lipsă”, a declarat Vladimir Bolea.

Vladimir Bolea a subliniat că producătorii din R. Moldova care recent s-au orientat spre piețile din Belarus și Rusia ar trebui să se orienteze spre piața din România.

„Dacă vorbim despre oportunități, mie mi-ar plăcea dacă producători și procesatorii de materie primă din R. Moldova, care până astăzi își făceau importuri de materie primă din Belarus, s-ar orienta de exemplu la producătorii de materie primă din România. Vorbim despre o calitate controlată, o calitate deosebită a produselor și ar face import, chiar și aceleași produse lactate. Noi avem un foarte mare dificit”, a conchis ministrul MAIA.

Tot ieri, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Vladimir Bolea a anunțat că împreună cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, vor merge pe data de 11 octombrie într-o vizită de lucru în Egipt pentru a semna un Acord de Liber Schimb.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media