Vladimir Zelenskiy: Numărul soldaților ucraineni uciși în război este de 5 ori mai mic decât al rușilor

23 septembrie 2022, 18:47 Ucraina 88
Vladimir Zelenskiy.  Sursa: Reuters

În timpul războiului la scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, numărul morților în rândul apărătorilor ucraineni este de 5 ori mai mic decât în ​​rândul ocupanților ruși, a declarat președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy într-un interviu acordat presei franceze, citat de Ouest-France, scrie Hromadske.

El a spus că, conform estimărilor, aproximativ 50 de oameni mor în Ucraina în fiecare zi.

„Avem estimări ale pierderilor pe zi, nu sunt exacte. Este vorba de aproape 50 de persoane pe zi. Dar acestea nu sunt cifre exacte, pentru că nu se știe câți militari și civili au rămas pe teritoriu”, a spus președintele Ucrainei.

El a adăugat că i se oferă date în fiecare zi, dar „trebuie să fii foarte atent la cifre, pentru că este vorba despre vieți umane”.

Zelenskiy a mai subliniat că armata ucraineană nu dezvăluie public numărul exact al morților și răniților.

Potrivit președintelui ucrainean, informațiile privind numărul soldaților ucraineni morți vor rămâne închise până la încheierea Legii marțiale.

La începutul lunii iunie, potrivit președintelui, aproximativ 60-100 de soldați ucraineni erau uciși în fiecare zi, iar alți 500 erau răniți. Deja pe 22 iulie, Zelenskiy a spus că pierderile au fost reduse la 30 de morți și 250 de răniți pe zi datorită armelor oferite de parteneri.

Pe 22 august, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a anunțat că „au murit aproape 9.000 de eroi”, dar nu a precizat perioada pentru care a fost luată această cifră.

După aceea, ministra adjunctă a Ministerului Apărării Ucrainei, Hanna Malyar, a remarcat că numărul morților din Ucraina a fost „mult mai mic decât cel al rușilor” și a asigurat că „nu este de sute de mii”.

„Un număr de aproximativ 9.000 a fost anunțat în urmă cu câteva săptămâni. Există Mariupol, unde nu știm pe deplin numărul morților - este de ordinul miilor. Dar cu siguranță nu sunt sute de mii”, a spus ea.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, Rusia a pierdut deja peste 56.000 de soldați.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media