Explozie pe una dintre cele mai aglomerate străzi din centrul Istanbulului: Șase persoane au murit și mai multe au fost rănite

13 noiembrie 2022, 17:31 Externe 132
Explozie Istanbul.  Sursa: Explozie Istanbul/Twitter

O explozie a avut loc duminică pe una dintre cele mai aglomerate străzi pietonale din centrul Istanbulului, scrie Hotnews cu referire la Reuters. Șase persoane au murit, iar multe altele au fost rănite.

UPDATE 17.42 / Guvernatorul oraşului, Ali Yerlikaya, a anunțat că șase persoane au murit, iar 53 au fost rănite.

„Din păcate, în explozia care a avut loc astăzi pe strada Istiklal, numărul morților a crescut la 6, iar cel al răniților la 53. Dumnezeu să aibă milă de cei care şi-au pierdut viaţa, iar celor răniţi le urăm însănătoşire grabnică", a declarat acesta într-un mesaj pe Twitter.Radiodifuzorul de stat TRT și alte mass-media au arătat ambulanțe și poliție îndreptându-se la fața locului de pe populara stradă Istiklal din Istanbul din cartierul Beyoglu. Agenția de stat Anadolu a declarat că cauza exploziei nu este încă cunoscută.

Guvernatorul Istanbulului. Ali Yerlikaya a postat pe Twitter că explozia a avut loc în jurul orei locale 16:20 (13:20 GMT) și că au existat morți și răniți, dar nu a spus câți.

Ulterior, acesta a revenit și a spus că potrivit primelor rapoarte, 4 persoane și-au pierdut viața și alte 38 au fost rănite în explozia care a avut loc pe strada Istiklal.

Autoritatea de supraveghere a presei din Turcia a impus o interdicție temporară a raportării exploziei, ceea ce înseamnă că radiodifuzorii nu pot afișa videoclipuri cu momentul exploziei sau cu consecințele acesteia, scrie Euronews.

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune a impus interdicții similare în trecut, în urma unor atacuri, accidente și unele probleme politice.

Un videoclip postat online arăta flăcări în erupție și o bubuitură puternică, în timp ce pietonii s-au întors și au fugit.


Cauza exploziei nu a fost clară.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media