După 24 de ore de luptă cu flăcările, incendiul de pe teritoriul uzinei de sortare a deșeurilor menajere de la Ciocana a fost lichidat

10 octombrie 2022, 09:33 Mediu 128
Incendiu pe teritoriul uzinei de sortare a deșeurilor menajere.  Sursa: IGSU

Pe parcursul a 24 de ore, pompierii IGSU în comun cu angajații agentului economic și a celor din cadrul autorităților publice locale, au reușit lichidarea incendiului produs pe teritoriul uzinei de sortare a deșeurilor menajere, care a izbucnit în dimineața zilei de 9 octombrie, pe strada Uzinelor din sectorul Ciocana al capitalei.

Potrivit IGSU, pe parcursul întregii nopți s-au efectuat lucrări de acoperire a suprafeței afectate cu un start de sol, dar și stingerea flăcărilor cu apă și spumogen.

În acțiunile de lichidare a situației excepționale au fost implicați 57 de angajați ai IGSU cu 8 autospeciale de intervenție, dar și 24 de angajați din cadrul autorităților publice locale cu tehnica auxiliară în număr de 4 autocisterne, 13 autobasculante, 3 excavatoare și 2 buldozere.

„Datorită conlucrării eficiente a tuturor forțelor implicate, incendiului a fost lichidat în dimineața zilei de 10 octombrie la ora 03:46. Conform datelor IGSU, incendiul a distrus deșeurile pe o suprafață de 2250 m2, fiind afectate 3 remorci, cu deteriorarea parțială a carcaselor și copertinelor”, precizează IGSU.

Din fericire, victime nu au fost raportate.

Cauza și circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.

Amintim că, în dimineața zilei de duminică, 9 octombrie, un incendiu a izbucnit pe strada Uzinelor, sectorul Ciocana din capitală, unde mai multe tone de deșeuri din plastic stocate pentru reciclare au fost cuprinse de flăcări. Terenul pe care a izbucnit incendiul nu este în gestiunea municipalității, ci al companiei „ABS Recycling”.

În context, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a avertizat că expunerea la emisiile cauzate de arderea deșeurilor din plastic prezintă un risc major pentru sănătatea populației, cu potențial de a cauza afecțiuni ale organismului uman și a recomandat evitarea inhalării emisiilor cauzate de incendiu precum și de a părăsi, în măsura posibilităților, perimetrul în care acestea au ajuns până la o normalizare a calității aerului la un nivel acceptabil.

De asemenea, Agenția de Mediu, prin intermediul Laboratorului Referință de Mediu (LRM), cu funcție de monitorizare a componentelor de mediu, s-a autosesizat și a intervenit la fața locului, în scopul prelevării probelor de aer atmosferic. După investigarea de laborator a probelor prelevate, va fi publicată informația privind gradul de poluare a aerului.Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media