Simona Halep riscă patru ani de suspendare, după ce a fost depistată cu roxadustat

21 octombrie 2022, 20:37 Sport 145
Simona Halep.  Sursa: news.24.md

Agenția de Integritate din Tenis a suspendat-o deja provizoriu pe sportivă, care va încerca în perioada următoare să demonstreze că nu a consumat conștientă un medicament care conține substanța. Dacă nu va reuși, va primi o suspendare sinonimă cu finalul carierei, scrie Digi Sport.

Simona Halep riscă patru ani de suspendare

As.com scrie că WADA, Agenția Mondială Antidoping, plasează roxadustatul în clasa substanțelor interzise al căror consum aduce o suspendare de nu mai puțin de patru ani!

Suspendarea este drastică pentru că folosirea substanței aduce sportivului beneficii de necontestat.

Medicamentul care conține roxadustat este folosit în tratarea anemiei și stimulează producția de globule roșii, care facilitează circulația oxigenului în sânge. Mai simplu, în cazul sportivilor, roxadustatul crește rezistența.

Simona Halep, mesaj după testul pozitiv

Simona Halep a transmis că nu a consumat conștientă acea substanță, găsită și în analiza probei b, și că se simte ”trădată”!

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, este complet împotriva principiilor și valorilor cu care am fost educată. În fața unei astfel de situații, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conștientă o substanță interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu este vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare, despre dragostea pentru tenis pe care o am de 25 de ani”, a scris Simona Halep, pe rețelele sociale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media