Organizația Mondială a Sănătății se așteaptă la „niveluri ridicate” de COVID-19 în această vară în Europa

30 iunie 2022, 19:15 Sănătate 86
Oameni.  Sursa: Zf

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se așteaptă la „niveluri ridicate” de COVID-19 în această vară în Europa și a cerut monitorizarea îndeaproape a virusului după triplarea cazurilor zilnice timp de o lună.

„Pe măsură ce țările din Europa au ridicat restricțiile care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”, a declarat, pentru AFP, directorul pentru Europa al organizației, Hans Kluge, scrie Hotnews.

„Virusul nu dispare doar pentru că țările încetează să-l monitorizeze. Continuă să contamineze, continuă să se schimbe și încă ucide”, a spus el într-o declarație scrisă pentru AFP.

Cu subvarianta Omicron BA.5 în plină expansiune, numărul de cazuri din aproximativ cincizeci de țări din zona OMS Europa s-a apropiat de 500.000 zilnic în această săptămână, în timp ce la sfârșitul lunii mai era în jur de 150.000 pe zi, potrivit datelor publice. din organizatie.

Numărul deceselor rămâne în prezent la un nivel scăzut de aproximativ 500, adică nivelul său din vara anului 2020.

Aproape toate țările europene înregistrează o creștere a numărului de cazuri, Portugalia, Luxemburg, Franța, Grecia, Cipru, Germania și Austria conducând în prezent în topul cu cea mai mare incidență.

„Sperăm că programele extinse de vaccinare pe care majoritatea statelor membre le au în vigoare, precum și infecțiile din trecut, vor însemna că vom evita cele mai grave consecințe pe care le-am văzut mai devreme în pandemie”, a spus domnul Kluge.

„Cu toate acestea, recomandările noastre rămân în vigoare”, a spus el.

465 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și patru decese asociate noului tip de virus au fost înregistrate în Republuica Moldova, în perioada 20-26 iunie, dintr-un număr total de 13.899 de teste efectuate.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media