Crimă la Drochia: Conflict între trei bărbați ce lucrau în calitate de ciobani la o stână de oi, soldat cu decesul unuia dintre ei. Suspectul, reținut

2 iulie 2022, 20:54 Justiție 653
Crimă la Drochia.  Sursa: IGP

Poliția din Drochia a fost sesizată, la 1 iulie, în jurul orei 23:30, de un bărbat, locuitor al satului Pelinia, care a comunicat că la stâna din localitate a depistat cadavrul unui bărbat cu semne de moarte violentă. Ajunși la fața locului polițiștii au stabilit că la stâna de oi, unde a avut loc infracțiunea, lucrau în calitate de ciobani trei bărbați.

În urma consumului de alcool, între ei s-ar fi iscat un conflict în rezultatul căruia unul dintre ei, un tânăr de 20 de ani a aplicat o lovitură cu cuțitul în regiunea mâinii colegului său de 37 de ani, iar în timp ce al treilea coleg a încercat sa intervină, tânărul l-a înjunghiat în regiunea pieptului, fapt ce a dus la decesul acestuia.

Victima avea 36 de ani.

Datorită intervenției prompte a polițiștilor din Drochia, la scurt timp după comiterea omorului tânărul a fost reținut pentru 72 de ore.

Acesta urmează a fi cercetat penal pentru vătămarea intenționată gravă a integrității corporale soldate cu decesul victimei.

Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii riscă pedeapsă cu închisoare de la 12 la 15 ani.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media