Roskomnadzor a blocat site-ul în limba rusă al cotidianului independent The Moscow Times

15 aprilie 2022, 16:09 Externe 183
Roskomnadzor.  Sursa: rkn.gov.ru

Serviciul Federal de Supraveghere în sfera comunicațiilor, tehnologiilor informaționale și mass-media, Roskomnadzor, a blocat accesul la site-ul în limba rusă al publicației The Moscow Times. Moscova a blocat site-ul pentru că ar fi publicat ceea ce autoritățile ruse numesc un „raport fals despre polițiștii care refuză să lupte în Ucraina”.

Redacția a făcut publică și o notificare din partea organismului de reglementare a comunicațiilor din Rusia, prin care anunță că publicația în limba rusă a fost blocată.

Ediția în limba engleză a Moscow Times nu este afectată. De asemenea, varianta în rusă rămâne accesibilă în străinătate.

Cel puțin 40 de site-uri web interne și străine au fost blocate de la începutul războiului Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie.

Multe dintre instituțiile independente rămase din țară și-au suspendat operațiunile după ce au fost acuzate că au răspândit informații „nesigure” care nu provin de la „posturile de informare oficiale din Rusia”.

Anterior, președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a acuzat Rusia că este „speriată” de jurnaliștii „care pot spune adevărul” după ce Kremlinul a încercat să îi împiedice pe ruși să vadă un interviu pe care l-a acordat despre războiul din Ucraina.

„Au distrus libertatea de exprimare în statul lor – [și încearcă] să distrugă statul vecin. Ei se înfățișează ca jucători globali. Și ei înșiși se tem de o conversație relativ scurtă cu mai mulți jurnaliști”, a spus el în timpul unui videoclip.

„Ei bine, dacă există o astfel de reacție, atunci facem totul bine. Înseamnă că sunt nervoși”, a adăugat Zelenskiy.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat la acea vreme pentru CNN că Rusia nu se teme, spunând că există „legi în vigoare și este foarte important să nu se publice informații care ar echivala cu o încălcare a acestor legi”.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media