Mama ex-președintelui Igor Dodon, citată la Procuratură. PSRM: „Un pas josnic și inuman chiar și pentru o guvernare atât de lipsită de principii precum este regimul PAS”

13 iulie 2022, 14:16 Justiție 1683
Igor Dodon și mama sa.  Sursa: Zugo.md

Mama ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost citată la Procuratură Generală, anunță Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Într-un comunicat de presă, socialiștii au catalogat acțiunea drept „un pas josnic și inuman”.

„Persecutarea membrilor familiei fostului șef de stat demonstrează o dată în plus că dosarul împotriva lui Igor Dodon a fost deschis la comandă. Scopul final al acestor acțiuni este de a pune presiune asupra Partidului Socialiștilor – adevărata forță de opoziție care luptă cu regimul de la guvernare, de a curăța terenul politic și instaura o dictatură autoritară PAS.

Nu considerăm că este posibil să facem apel la umanitatea celor care nu au calități umane. Cerem guvernării să revină în cadrul legal și să înceteze presiunile asupra membrilor familiilor oponenților politici”, menționează socialiștii.

Partidul Socialiștilor susține că se adresează către organizațiile internaționale de apărare a drepturilor omului cu apelul să „intensifice monitorizarea acțiunilor regimului de la guvernare din Republica Moldova în legătură cu creșterea numărului de cazuri de încălcare a drepturilor omului și a presiunilor asupra familiilor reprezentanților din opoziție”.

*Replica Media a solicitat o reacție în acest sens de la Procuratura Generală, însă până la publicarea acestei știri nu a obținut niciun răspuns. Vom reveni cu detalii.

Amintim că, și Galina Dodon, soția fostului președinte al Republicii Moldova este acuzată de complicitate la îmbogățire ilicită, alături de soțul ei, Igor Dodon, pe unul din cele patru capete de acuzare aduse acestuia.

Igor Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, pe data de 24 mai, după ce în dimineața zilei de marți, 24 mai, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii Anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM. Descinderile au avut loc în baza unor bănuieli de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În aceeași zi a fost reținut și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu. Potrivit procurorilor, Merineanu a încercat să înghită o recipisă care confirmă tranzacții cu bunuri imobile în valoare de peste 700 de mii de euro.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media