Codul roșu de alertă teroristă în regiunea transnistreană, prelungit până la 25 mai de autoproclamatul lider de la Tiraspol

10 mai 2022, 15:50 Politică 246
Tiraspol, stânga Nistrului.  Sursa: Replica Media

Regimul de la Tiraspol a prelungit codul roșu de amenințare teroristă pe teritoriul din stânga Nistrului. Un „decret” în acest sens a fost semnat de autoproclamatul lider din regiunea transnistreană, Vadim Krasnoselski.

Astfel, alerta teroristă în regiunea transnistreană a fost prelungită cu încă 15 zile, până la 25 mai, în contextul în care „amenințarea unui act terorist rămâne și este necesar să se continue implementarea măsurilor pentru a contracara comiterea acestuia”.

Amintim că, în zilele de 25, 26 aprilie și 6 mai au avut loc mai multe explozii în stânga Nistrului.

Luni, 25 aprilie, a avut loc o explozie la sediul așa-ziselor Servicii de securitate de la Tiraspol. O altă explozie, spun autoritățile din stânga Nistrului, a avut loc pe aerodromul din Tiraspol tot luni, la ora 23:30.

Pe 26 aprilie, alte două explozii s-au produs în satul Maiak din raionul Grigoriopol, în urma cărora au fost deteriorate două antene de telecomunicații.

Totodată, în seara zilei de vineri, 6 mai, au avut loc două noi explozii în zona separatistă a Republicii Moldova. De această dată ținta a fost fostul aerodrom din comuna Vărăncău din raionul Rîbnița.

Mai multe alerte cu bombă au fost semnalate și la sfârșitul lunii martie. Toate școlile din regiunea transnistreană au trecut temporar în regim online pe 22 martie după pe adresele instituțiilor de învățământ au parvenit mesaje în limba rusă, în care persoane necunoscute au anunțat că școlile ar fi minate și au cerut scoaterea armatei ruse din regiunea transnistreană.

În context, pe 26 aprilie, așa-zisul Consiliu Suprem de Securitate din regiunea transnistreană, condus de autoproclamatul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat cod roșu de amenințare teroristă pe teritoriul din stânga Nistrului.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media