Franța, Germania, Italia şi România, susțin acordarea „imediată” a statutului de candidată la UE pentru Ucraina

16 iunie 2022, 18:09 Ucraina 142
Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy, cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian Mario Draghi și președintele României Klaus Iohannis.  Sursa: Administrația prezidențială română
Franța, Italia, Germania și România susțin acordarea imediată a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina. Declarația a fost făcută de președintele francez Emmanuel Macron la Kiev în timpul unei conferințe de presă în urma unei întâlniri cu președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy, cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian Mario Draghi și președintele României Klaus Iohannis.

„Toți patru susținem statutul de candidat imediat. Acest statut va fi însoțit de o foaie de parcurs și va include luarea în considerare a situației din Balcani și zonele învecinate, inclusiv Moldova”, a spus Macron.

Sprijinul Italiei pentru candidatura Ucrainei a fost confirmat și de premierul italian Mario Draghi.

„Astăzi, cea mai importantă verigă a vizitei noastre este că Italia vrea să vadă Ucraina în Uniunea Europeană”, a spus el.

Totodată, Iohannis a afirmat că „acordarea statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, la Consiliul European de săptămâna viitoare, este esențială în construirea unui scut puternic și durabil în jurul valorilor noastre comune”

„Ne aflăm într-un punct de cotitură în istoria Europei. Vremuri extraordinare cer răspunsuri extraordinare, strategice și vizionare”, a indicat el.

În opinia lui Iohannis, această decizie „este grăitoare pentru capacitatea noastră de a proiecta securitate și stabilitate în vecinătatea proprie”.Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media