VIDEO/ Escrocherie cu carduri bancare: Suspecții contactau victimele telefonic, prezentându-se drept angajați ai băncii. Au fost sustrași aproximativ 500.000 de lei

19 ianuarie 2023, 14:56 Justiție 325
Carduri bancare.  Sursa: Replica Media

Un grup criminal este cercetat penal pentru 11 cazuri de escrocherie cu carduri bancare. Suspecții s-au dovedit a fi 6 bărbați cu vârstele cuprinse între 24 și, respectiv 71 ani, locuitori ai capitalei. Indivizii contactau victimele telefonic, prezentându-se drept angajați ai băncii.

Sub pretextul că cineva ar încerca să le scoată banii de pe cardul bancar, aceștia le propuneau oamenilor să securizeze cardul. Ei le solicitau datele și codurile confidențiale, după care le extrăgeau mijloacele bănești

Suspecții au sustras aproximativ 500.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mai multe telefoane mobile, carduri bancare și alte acte ce le demonstrează complicitatea lor la comiterea infracțiunii.

Doi dintre suspecți au fost reținuți și au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar patru dintre figuranți au fost anunțați în căutare de către organele de drept.

Conform legislației penale în vigoare ei riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

Măsurile speciale de investigație au fost desfășurate de către polițiștii Inspectoratului de poliție Buiucani de comun cu Procuratura Chișinău, Oficiul Buiucani cu suportul celor de la BPDS „Fulger” a IGP.

Polițiștii și procurorii continuă măsurile de investigație și urmărire penală pentru stabilirea complicității și altor persoane în comiterea infracțiunii.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media