Ala Nemerenco participă la cea de-a 152-a sesiune a Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății

30 ianuarie 2023, 13:36 Sănătate 85
Ala Nemerenco participă la cea de-a 152-a sesiune a Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății.  Sursa: Ministerul Sănătății

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco participă la cea de-a 152-a sesiune a Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, care se desfășoară în perioada 30 ianuarie – 7 februarie curent, la Geneva, Elveția.

Subiectele principale ale sesiunii sunt acoperirea universală cu servicii de sănătate, prin reorientarea sistemului de sănătate spre asistența medicală primară, prevenirea și controlul bolilor netransmisibile; protecția populației în cazul urgențelor de sănătate publică; asigurarea unor standarde înalte de sănătate pentru persoanele cu dizabilități, etc.

Comitetul Executiv al OMS se reunește la Geneva de două ori pe an și este compus din 34 de membri, profesioniști de rang înalt din domeniul sănătății, aleși pentru un mandat de trei ani.

Menționăm că, ministra Sănătății, Ala Nemerenco a fost aleasă în calitate de membru al Comitetul Executiv al OMS din partea Regiunii Europene, în luna mai 2022.

Principalele funcții ale comitetului constau în punerea în aplicare a deciziilor și politicilor Adunării Mondiale a Sănătății, consilierea și facilitarea activității acesteia.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media