Reacția șefului Moldovagaz la actul emis privind incompatibilitatea de funcție: „ANI nu a ținut cont de legislația specială privind statutul juridic al Găgăuziei”

14 martie 2022, 17:38 Justiție 182
Vadim Ceban Moldova-Gaz.  Sursa: www.nts-tv.md

Directorul general al Consiliul de Administrație al SA „Moldovagaz” este în dezacord cu decizia Autorității Naționale de Integritate (ANI) prin care ar putea fi amendat pentru nesoluționarea stării de incompatibilitate - coordonator de proiect și vice-bașcan al Găgăuziei. Vadim Ceban, într-o reacție pe canalul său de Telegram, pentru a-și justifica banii încasați, potrivit ANI ilegali, a făcut referire la legislația specială cu privire la statutul juridic al Găgăuziei.

„Autoritatea Națională de Integritate (ANI) nu a ținut cont de legislația specială privind statutul juridic al Găgăuziei și, din punctul meu de vedere, a considerat greșit combinarea necesară a două funcții manageriale în Comitetul Executiv al Găgăuziei pentru încălcarea regimului juridic de incompatibilitate.

Decizia privind numirea mea în funcția de coordonator al proiectului internațional de sprijinire a autorităților locale în UTA Găgăuzia, implementat și finanțat cu sprijinul Comisiei Europene, a fost luată de Comitetul Executiv, a fost necesară pentru implementarea efectivă a Programului UE. pentru sprijinul autorităților locale ale UAT Găgăuzia, ținând cont de funcția pe care o dețin deja, și nu a fost considerată o încălcare a prevederilor de incompatibilitate”, susține Vadim Ceban.

Amintim că, ANI a constatat pe numele fostului prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia (vice-bașcan), care în prezent deține funcția de șef al „Moldovagaz”, a fost constatat cu incompatibilitate de funcție. Controlul în privința acestuia a fost inițiat la sfârșitul anului 2020, în baza unei sesizări.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media