Ursula von der Leyen și Charles Michel, într-o declarație comună despre recunoașterea independenței „DNR” și „LNR” de Rusia: „UE va reacționa cu sancțiuni împotriva celor implicați în acest act ilegal”

22 februarie 2022, 10:09 UE 182
Sediu Comisia Europeană, Berlaymont, Bruxelles.  Sursa: Replica Media

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel, condamnă cu fermitate decizia liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, de a recunoaște zonele aflate în afara controlului guvernamental ale regiunilor Donețk și Lugansk din Ucraina ca entități independente.

Într-o declarație comună, cei doi oficiali susțin că acest pas este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, precum și a acordurilor de la Minsk.

„UE va reacționa cu sancțiuni împotriva celor implicați în acest act ilegal. Uniunea își reiterează sprijinul neclintit pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, se menționează în declarația comună.


Peşedintele rus Vladimir Putin a semnat, în seara zilei de luni, 21 februarie, decretul de recunoaştere a independenţei regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei.

Tot în seara zilei de 21 februarie, liderul de la Kremlin a ordonat armatei ruse „să menţină pacea” în teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina cărora le-a recunoscut independenţa. Un decret prezidențial a fost emis în acest sens.

Statele Unite coordonează cu aliații și vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei marți, 22 februarie, după recunoașterea de către Moscova a independenței regiunilor separatiste Donețk și Lugansk și a trimis acolo forțe de „menținere a păcii”, au declarat oficiali americani, potrivit Reuters. Totodată, potrivit unui comunicat emis de Casa Albă, preşedintele SUA Joe Biden va emite în curând un ordin executiv care va interzice noi investiţii, comerţ şi finanţare de către persoanele americane către, dinspre sau în aşa-numitele regiuni DNR şi LNR din Ucraina.

Același lucru a fost anunțat de șeful diplomației europene, Josep Borrell, care spune că primele sancțiuni ale UE împotriva Rusiei vor fi adoptate astăzi, 22 februarie. Dar aceasta este doar o parte din „răspunsul” la recunoașterea „LDNR”.

La acest subiect:

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media