Aventura cu final tragic a trei minori din Soroca: S-au izbit de un copac cu mașina luată fără voie de la o rudă

20 octombrie 2021, 14:44 Societate 84
Accident la Soroca.  Sursa: IP Soroca

Un accident fatal, soldat cu decesul unui minor, a avut loc în această dimineață pe traseul R-14 în apropiere de localitatea Cosăuți. Potrivit poliției, un adolescent de 15 ani ar fi luat pe ascuns cheile automobilului care aparține unei rude și a mers să se plimbe noaptea cu doi amici, după care toți trei s-au izbit de un copac, într-o curbă periculoasă.

Poliția din Soroca a fost sesizată despre accident printr-un apel la 112, în jurul orei 06:00.

Ajunși la fața locului, polițiștii au depistat un automobil marca Toyota Rav-4, răsturnat într-o curbă de pe traseul R-14, în apropiere de localitatea Cosăuți.

Preliminar, se crede că un adolescent de 15 ani ar fi sustras pe ascuns cheia automobilului care aparține unei Rude din Soroca, apoi și-a luat amicii - un băiat de 16 ani și o fată de 15 ani, și au mers să se plimbe.

Adolescentul de 15 ani i-a permis prietenului său de 16 ani să conducă automobilul. Acesta, însă, nu a ținut cont de situația rutieră și, ajungând pe o porțiune de drum neiluminată, sub formă de curbă în pantă, nu a adaptat viteza și a pierdut controlul volanului, intrând într-o fâșie forestieră.

În consecință mijlocul de transport s-a izbit violent de un copac și s-a răsturnat. Impactul a fost atât de puternic, încât șoferul, în vârstă de 16 ani, a decedat până la sosirea echipajului medical.

Ceilalți doi pasageri din automobil au scăpat ca prin minune și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ulterior fiind supuși testării alcoolscopice, s-a constat că băiatul de 15 ani avea consum de alcool, 0,35 mg/l în aerul expirat.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală în cadrul căreia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media