VIDEO/ Finaliștii cursei electorale pentru Primăria Bălți au votat: Declarațiile făcute de Nicolai Grigorișin și Nicolae Chirilciuc

19 decembrie 2021, 13:28 Politică 111
Alegeri parlamentare anticipate 2021.  Sursa: Replica Media

Finaliștii cursei electorale pentru funcția de primar al municipiului Bălți - Nicolai Grigorișin, candidat independent și Nicolae Chirilciuc, candidat desemnat de Partidul „Patrioții Moldovei”, s-au prezentat la urna de vot.

Nicolai Grigorișin a venit la vot însoțit de membrii familiei - soție, copii și nepoți.

„Mi-am dat votul pentru stabilitate, pentru prosperitatea orașului - o să reușim. Dacă voi fi ales primar, în primul rând o să mă întâlnesc cu voi (n.r. referire la jurnaliști). Voi continua să muncesc - să fie reparate drumurile, curțile de blocuri, voi repara școli, grădinițe și așa mai departe”, a declarat Grigorișin după ce și-a exercitat dreptul la vot.

Celălat pretendent la conducerea Primăriei Bălți - Nicolae Chirilciuc, a spus că a votat pentru viitorul prosper al municipiului Bălți.

„Pentru viitorul fericit al copiilor noștri, și pentru o viață demnă a pensionarilor noștri, asta mai întâi de toate. Am votat și pentru înflorirea orașului natal. Vedeți ce se întâmplă sub picioarele noastre? Toate acestea trebuie odată terminate. Eu sper că împreună cu voi vom realiza aceste lucruri”, a punctat Nicolae Chirilciuc.

sursa video: Nord News

În primul tur al alegerilor, care a avut loc pe 21 noiembrie 2021, candidata Partidului Șor, Marina Tauber, și candidatul independent, Nicolai Grigorișin, au accedat în turul doi pentru a lupta la funcția de primar al municipiului Bălți.

Însă, în urma unei solicitări ai Comisiei Electorale Centrale, Marina Tauber a fost exclusă din cursă printr-o hotărâre a instanței, fiind suspectată de de corupere a alegătorilor și acțiuni de agitație electorală în ziua alegerilor. În acest sens a fost sesizată și Procuratura Anticorupție.

În urma excluderii din cursă a candidatei Șor, în buletinul de vot se regăsesc primele două persoane în ordinea numărului total de voturi în primul tur. În aceste condiții, turul doi se desfășoară între candidatul independent Nicolae Grigorișin și Nicolae Chirilciuc susținut de Partidul „Patrioţii Moldovei”. Asta după ce Boris Marcoci de la PAS s-a retras din turul II al alegerilor primarului de la Bălți, iar candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Alexandr Nesterovschi a boicotat scrutinul.

Turul II al alegerilor primarului municipiului Bălți are loc astăzi 19 decembrie.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media