FOTO/ Protestul transportatorilor în Chișinău. Zeci de microbuze și autocare au fost parcate în PMAN

25 noiembrie 2021, 11:17 Economie 123
Protest Transportatori.  Sursa: Replica Media

Mai multe unități de transport au fost aduse de dimineață în Piața Marii Adunări Naționale. Este vorba despre protestul anunțat al transportatorilor care se declară nemulțumiți de actualele tarife care sunt prea mici și față de taxa pe care gările auto o încasează și spun că vor scumpi prețul la călătorii.

Deocamdată, îs mai multe mașini din regiuni. Protestul împotriva Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) survine în urma unor întâlniri cu reprezentanții instituției, la care transportatorii s-au arătat nemulțumiți de faptul că gările auto incasează nejustificat 10% din incasările obținute de la pasageri, însă MIDR așa și nu a intervenit pentru lichidarea schemei în spatele căreia ar sta gruparea Șor-Andronachi-Vîlcu, potrivit APOTA.


În același timp, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) spune că majorările sunt inevitabile și poartă negocieri cu Ministerul Dezvoltării Regionale și a Transportului.

Anterior, viceprim-ministrul, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, spunea că nu va semna pentru nicio majorare de tarif la transportul public, așa cum solicită Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), până nu va înțelege exact cum se stabilește prețul la biletele pentru călătorie. Într-o conferință de presă, Spînu a spus că transportatorii cer cer dublarea și chiar triplarea tarifului în baza unor calcule nejustificate.

Cristian
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media