Noi restricții de intrare pe teritoriul Marii Britanii. Testul PCR, efectuat inclusiv de persoanele vaccinate complet, cu 2 zile înainte de a călători

6 decembrie 2021, 12:46 Societate 129
Marea Britanie/Imagine simbol.  Sursa: history.howstuffworks.com

Guvernul Marii Britanii întroduce noi măsuri de restricționare a răspândirii COVID-19, care vor intra în vigoare începând cu marți, 7 decembrie, ora 04:00 GMT, pentru toate persoanele, inclusiv cele vaccinate cu ambele doze.

Astfel, persoanele care sosesc în Anglia au obligativitatea efectuării unui test de depistare a virusului COVID-19 de tipul PCR sau antigen cu două zile înaintea călătoriei. Această regulă se aplică și minorilor cu vârsta egală sau mai mare de 12 ani.

Călătorii vaccinați cu schemă completă (două doze sau o singură doză, conform tipului de vaccin) cu cel puțin 14 zile înainte de sosirea în Anglia, trebuie să prezinte:

  1. un test (PCR sau rapid antigen) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat cu 2 zile înainte de a călători, eliberat în limba engleză
  2. Dovada rezervării unui test COVID-19 de tip PCR care urmează să fie efectuat în a doua zi de la sosire. Ziua sosirii este considerată ziua zero. Furnizorul testului rapid trebuie să se regăsească pe lista aprobată de către autoritățile britanice. Detalii suplimentare pot fi consultate la pagina de internet: https://www.gov.uk/government/publications/list-of-private-providers-of-coronavirus-testing/list-of-private-providers-of-coronavirus-testing. De la momentul sosirii și până la primirea rezultatului, călătorul trebuie să stea în izolare. În cazul în care rezultatul testului va fi pozitiv, persoana în cauză va trebui să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile.
  3. Completarea formularului Passenger locator form (care poate fi descărcat aici: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk)

Persoanele vaccinate cu doză dublă vor dovedi imunizarea prin intermediul unui document oficial eliberat de o autoritate medicală din aceste state, redactat în limba engleză, franceză sau spaniolă și care trebuie să includă numele întreg, data nașterii, tipul vaccinului și producătorul, data administrării celor două doze și detaliile autorității medicale care a eliberat certificatul. În caz contrar, se aplică măsurile pentru persoanele nevaccinate.

Călătorii nevaccinați (vaccinați parțial/incomplet sau vaccinați în cadrul unor programe nerecunoscute de autoritățile britanice) trebuie să prezinte:

  • un test (PCR sau rapid antigen) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat cu 2 zile înainte de a călători, eliberat în limba engleză;*formularul passenger locator form (care poate fi descărcat aici: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk);
  • codul de rezervare a două teste PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care vor fi efectuate în ziua a 2-a si a 8-a de la sosirea în Marea Britanie (rezervarea se poate face la: https://www.find-travel-test-provider.service.gov.uk/test-type).
  • Aceste persoane vor trebui să intre în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile de la sosire.

Chiar dacă va aflați în Regat pentru mai puțin de 10 zile, trebuie să respectați măsurile menționațe mai sus, inclusiv izolarea la domiciliu pe toata perioada șederii și achiziționarea testelor.

Călătorii care vin din statele de pe lista roșie (https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-...), indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, vor trebui sa prezinte:

Informații detaliate cu privire la condițiile de intrare, inclusiv lista statelor aflate pe lista rosie pot fi consultate la pagina de internet: https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media