SONDAJ iData/ Maia Sandu, lideră detașată la capitolul încredere din partea cetățenilor. Igor Dodon și Ilan Șor - în top trei

29 noiembrie 2021, 12:20 Politică 465
Maia Sandu.  Sursa: Replica Media

Președinta Republicii Moldova se bucură, în continuare, de cea mai mare încredere din partea cetățenilor. În top, după Maia Sandu, se clasează liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, și deputatul fugar Ilan Șor. Acestea sunt datele prezentate într-un sondaj realizat de către iData - Date Inteligente.

Potrivit studiului, cap de listă este șefa statului cu 30,6%, fiind urmată de liderul PSRM, Igor Dodon - 12,8%, iar pe locul trei ajunge Ilan Șor - 6,1%

În preferința cetățenilor se regăsește și președintele PCRM, Vladimir Voronin - 3,2%, Renato Usatîi - 2,7%, primarul capitalei Ion Ceban - 2,4%, iar președintele Parlamentului, Igor Grosu - 1,4%.

Restul candidaților din top se clasează sub un procent în topul încrederii moldovenilor.

Potrivit sondajului, 27,5% dintre respondenți au declarat că nu au încredere în niciun politician.

Sondajul s-a desfășurat în perioada 15 - 25 noiembrie, pe un eșantion de 1.047 de persoane, marja de eroare fiind de +-2,9%, în 367 de lcoalități, inclusiv cinci din regiunea transnistreană.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media