VIDEO/ Deputații partidului „Șor”, după ce ședința Parlamentului s-a încheiat: „Am rămas nedumeriți”

26 iulie 2021, 11:29 Politică 429
Deputații Partidului „Șor”.  Sursa: captură video/privesc.eu

Deputații Partidului „Șor” susțin că decizia de a lua o pauză până joi, 29 iulie, pentru desfășurarea ședinței Parlamentului aparține majorității parmanentare, însă s-au arătat nedumenriți, întrucât ei erau pregătiți să muncească până la capăt. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă astăzi, 26 iulie, după încheierea ședinței Parlamentului.

„Majoritatea parlamentară ia decizia care o consideră necesară. De ce au decis așa, trebuie întrebați ei, mai ales că noi am fost gata să muncim la maxim. Noi tot am rămas nedumeriți”, a delcarat Denis Ulanov.

Mai mult, aceștia i-a îndemnat pe colegii din Parlament să „renunțe la PR”, pentru că „alegerile s-au încheiat.”

„Îndemnăm colegii noștri să termine cu PR politic pe tema imunității deputaților, alegerile s-au sfârșit, e vremea ca aceste lozinci învechite să fie puse în arhivă, să uite de ele și să se apuce de treabă. Așteptăm din partea colegilor munca adecvată”, a mai precizat Ulanov.

Deputata fracțiunii „Șor”, Marina Tauber a subliniat că „în mandatul actualului Parlament deputații partidului „Șor” vor fi foarte activi” și că „așteaptă conlucrare”.


Parlamentul de legislatura a XI-a s-a reunit în prima sa ședință după alegerile din 11 iulie 2021. În cadrul ședinței care a avut loc luni, 26 iulie 2021, au fost prezenți 91 de deputați nou aleși. Au luat cuvântul președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, care a prezentat raportul privind confirmarea rezultatelor alegerilor din 11 iulie și validarea mandatelor de deputați, urmată de președinta Maia Sandu, care a ținut un discurs amplu de la tribuna Legislativului.

Liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu, a propus o pauză până joi, 29 iulie. „În numele fracțiunii PAS, venim cu o propunere de a anunța o pauză. Deși regulamentul prevede 10 zile pentru constituirea fracțiunilor, alegerea organelor de conducere, șamd, noi propunem în zilele care urmează să decidem asupra componenței nominale a comisiilor, președinții, vicepreședinții, secretarii, membrii biroului și să revenim în ședință joi, la orele 10:00”, a spus Igor Grosu, înainte ca deputații să părăsească plenul Legislativului.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media