Grecia: Cel puţin 32 de morţi şi 85 de răniţi în coliziunea a două trenuri

1 martie 2023, 10:53 Externe 188
Accident feroviar în Grecia.  Sursa: Profimedia

Grav accident feroviar în Grecia. Cel puţin 32 de persoane au murit şi 85 au fost rănite, marţi noapte, în coliziunea unui convoi de marfă şi a unui tren de pasageri care efectua o cursă între Atena şi Salonic, au anunţat miercuri autoritățile elene., scrie Agerpres.

Din primele informații se pare că trenul de pasageri implicat, în care erau 350 de oameni, a pornit pe o rută greșită, atunci când s-a schimbat macazul. Mai multe vagoane au deraiat, dintre care cel puțin trei au luat foc.

„Treizeci şi doi de pasageri au fost găsiţi morţi”, a declarat Vassilis Vathrakogiannis, purtător de cuvânt al pompierilor greci, precizând că operaţiunea de salvare este încă în curs.

„Din 85 de persoane rănite, 53 rămân spitalizate”, a adăugat el.

Până în prezent nu s-a furnizat niciun motiv pentru care trenurile au intrat în coliziune. Însă potrivit media elene este vorba despre „cel mai grav accident feroviar cu care s-a confruntat vreodată Grecia”.

Trenul de pasageri deservea traseul Atena - Salonic, al doilea cel mai mare oraş din Grecia, în timp ce trenul de marfă se deplasa pe traseul invers.

Potrivit primarului din Tempe, localitate în dreptul căreia s-a produs accidentul, Yorgos Manolis, numeroşi studenţi se aflau la în tren. Ei se întorceau la Salonic după un weekend prelungit care a inclus o zi de sărbătoare în Grecia.

Circa 150 de pompieri, precum şi 40 de ambulanţe, au fost mobilizaţi, potrivit salvatorilor greci. Macarale şi persoane care le deservesc au fost de asemenea trimise la faţa locului pentru a încerca să degajeze fiarele contorsionate şi să ridice vagoanele răsturnate.

Unul dintre vagoane a fost complet zdrobit în urma impactului, ceea ce face intervenţia salvatorilor foarte dificilă, în timp ce altele au fost doar parţial distruse. Alte vagoane au fost cuprinse de flăcări.

O reuniune de criză a guvernului a fost organizată. Ministrul sănătăţii Thanos Plevris s-a deplasat la faţa locului, în timp ce ministrul de interne Takis Theodorikakos supervizează situaţia din centrul de gestionare a crizei alături de şefii poliţiei şi pompierilor.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media