DOC/ APP anunță inițierea procedurii de achiziție a serviciilor de audit a datoriei Moldovagaz către Gazprom

27 ianuarie 2022, 13:03 Economie 139
Aragaz.  Sursa: Replica Media

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță că a pregătit documentația de atribuire aferentă procedurii de achiziție publică privind achiziționarea serviciilor de audit a datoriei SA „Moldovagaz” față de SA „Gazprom” și SRL „Factoring Finance” pentru gazele livrate consumatorilor de pe partea dreaptă a Nistrului.

Anunțul de intenție și caietul de sarcini a fost expediat Agenției de Achiziții Publice pentru a fi publicat în Buletinul de Achiziții Publice și Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

APP precizează că documentele vor fi publicate mâine, 28 ianuarie, şi vor putea fi accesate la linkurile următoare:Potrivit Curții de Conturi, misiunea de audit a fost inițiată la data de 10 ianuarie curent, după promulgarea Legii nr. 244 din 24.12.2021.

Auditul are drept scop verificarea conformități cheltuielilor și investițiilor capitale la întreprinderile de gaze naturale cărora le-au fost impuse obligații de serviciu public, precum și la întreprinderile înrudite, astfel cum sunt definite în Legea nr. 108/2016 cu privire la gazele naturale.

Entitatea principală este S.A. Moldovagaz.

Auditul este realizat în conformitate cu Programul de audit al CCRM pe anul 2022, în strictă concordanță cu Standardele internaționale ale organizației de profil INTOSAI, precizează un comunicat al instituției.

Amintim că președinta Maia Sandu a semnat luni, 10 ianuarie, decretul privind efectuarea auditului public extern în domeniul gazelor natural, în vederea obținerii asigurărilor că activitățile și tranzacțiile financiare sunt în deplină conformitate cu prevederile legale aplicabile.

Indiferent de tipul de proprietate și forma juridică de organizare, entitățile auditate vor fi obligate să admită neîngrădit aflarea auditorilor publici pe teritoriul lor și să asigure accesul direct și liber, în timp util, la informațiile digitalizate, la bazele de date necesare exercitării corespunzătoare a misiunii de audit.

Raportul de audit urmează a fi prezentat până la 30 noiembrie 2022.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media