Centrala termică din strada Băcioii Noi va putea produce căldură utilizând biomasă. Anunțul făcut de Termoelectrica

20 septembrie 2022, 17:04 Economie 188
Termoelectrica.  Sursa: Realitatea.md

Termoelectrica S.A. diversifică sursele de producere a energiei termice. Întreprinderea a lansat un nou proiect ce prevede modernizarea centralei termice din strada Băcioii Noi din Chișinău - instalația va putea produce energie termică prin utilizarea, în calitate de combustibil alternativ, planta energetică Miscanthus, cunoscută și cu numele de „Iarba Elefantului”.

Centrala urmează a fi construită de către Termoelectrica S.A. în baza unui parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor, care va asigura plantarea unei suprafețe de 100 de hectare de Miscanthus pentru producerea energiei termice.

Subiectul a fost abordat în cadrul unei ședințe de lucru la USM. La întrevedere au participat rectorul USM, Igor Șarov, directorul general interimar al Termoelectrica, Vasile Leu, directorul politica organizației, Vitalie Mîța, reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Institutului de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor (IGFРP).

În cadrul discuțiilor, părțile s-au expus asupra importanței consolidării competențelor, experienței și responsabilităților în extinderea cooperării dintre știință și mediul public/privat, precum și asupra necesității implementării politicii statului în utilizarea surselor de energie regenerabilă și diversificării tehnologiilor de producere a energiei pentru asigurarea securității energetice a țării, în special în perioada actuală de tranziție energetică.

Centrala Termică Băcioii Noi va fi a două centrală care funcționează pe biomasă din gestiunea Termoelectrica S.A.. Un proiect similar a fost realizat în anul 2020, în colaborare cu Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor (IGFРP).

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media