LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 196. Rușii bombardează regiunea Zaporojie. Trei persoane au fost ucise, altele cinci - grav rănite

7 septembrie 2022, 07:12 Ucraina 345
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 196-a zi de rezistență împotriva invaziei rusești. În noaptea zilei de 7 septembrie forțele de ocupație ruse au lovit din nou Harkivul cu rachete. Inteligența militară ucraineană arată că în Energodar ocupanții intensifică filtrarea și represiunea populației locale.

Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) a actualizat harta ostilităților, ținând cont de situația din Balaklia, regiunea Harkiv. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei nu a confirmat încă contraofensiva în această direcție, însă ieri invadatorii au început să raporteze pe canalele Telegram că suferă acolo mari eșecuri, potrivit UNIAN.

În același timp, Germania a oferit Ucrainei primul radar de detectare a artileriei COBRA și încă cinci instalații de artilerie autopropulsată antiaeriană „Gepard”, potrivit site-ului Guvernului german.

UPDATE 21:50. Cancelarul german Olaf Scholz a promis miercuri Ucrainei continuarea sprijinului ţării sale, într-o conversaţie telefonică cu preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy, relatează dpa, citează Agerpres.

Germania nu va înceta să susţină Ucraina militar, dar şi în termeni politici, financiari şi umanitari, a spus Scholz, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului Steffen Hebestreit.

Scholz a discutat cu Zelenskiy şi despre continuarea ajutorului concret al ţării sale, inclusiv pentru reconstrucţie.

Cei doi lideri au discutat şi despre situaţia de la centrală nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa şi locul unui posibil dezastru dacă luptele vor continua.

Scholz şi Zelenskiy au convenit că siguranţa şi protecţia centralei este de cea mai mare importanţă, precum şi asupra importanţei recomandărilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

Zelenskiy i-a mulţumit lui Scholz într-o postare pe Twitter după convorbirea lor telefonică, printre altele pentru confirmarea unui ajutor UE de 5 miliarde de euro.

De asemenea, el a subliniat necesitatea unui program de ajutor al Fondului Monetar Internaţional.

Zelenskiy a mai menţionat că a discutat cu cancelarul german despre posibilitatea unui nou ajutor militar pentru Ucraina.

UPDATE 20:45. Forțele armate ucrainene doresc să returneze cea mai mare parte din regiunea Herson ocupată de ruși până la sfârșitul anului 2022, scrie CNN.

„Ceea ce am văzut în regiunea Herson este continuarea operațiunilor ofensive ale ucrainenilor. Ei continuă să avanseze. Știm că au recucerit unele sate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder.

Potrivit oficialilor ucraineni, scopul Forțelor Armate ale Ucrainei este de a elibera cel puțin tot teritoriul de la nord sau vest de Nipru, inclusiv nu numai orașul Herson, ci și Nova Kahovka, unde se află o centrală hidroelectrică importantă, precum si un canal prin care apa curge în apele Crimeii.

În plus, apărătorii ucraineni au crescut presiunea în Est, ceea ce împiedică Federația Rusă să-și transfere forțele în sud.

Oficialii americani au subliniat că obiectivul ucrainean de recucerire a Hersonului până la sfârșitul anului 2022 este ambițios și rămâne fezabil dacă Forțele Armate ucrainene continuă să facă progrese în operațiunile lor actuale.

SUA consideră că actuala forță ucraineană va dura până în primăvară, iar unele atacuri vizează acum pregătirea câmpului de luptă pentru o ofensivă planificată în următoarele câteva luni.


UPDATE 19:28. Rusia a strămutat cu forţa sute de mii de ucraineni, uneori în zone foarte îndepărtate, de la declanşarea invaziei sale asupra Ucrainei, a declarat miercuri ambasadoarea SUA la Naţiunile Unite, informează dpa.

Jurnalişti şi organizaţii de apărare a drepturilor omului au documentat aceste strămutări de la declanşarea războiului, cu civili forţaţi să traverseze frontiera spre Rusia şi alţii spre zone din Ucraina ocupate de armata rusă.

Ambasadoarea Linda Thomas-Greenfield a declarat pentru postul de radio american NPR că scara acestor strămutări este uriaşă şi vastă, unii oameni fiind duşi la graniţa Rusiei cu Coreea de Nord.

„Avem dovada că ruşii au strămutat sute de mii de cetăţeni ucraineni, inclusiv copii”, a spus ambasadoarea Linda Thomas-Greenfield pentru NPR.

Aceşti oameni „sunt interogaţi, sunt în detenţie, sunt deportaţi. Unii sunt trimişi în zone extrem de îndepărtate din estul Rusiei, lângă frontiera cu Coreea de Nord şi ei sunt trimişi acolo pentru că aceasta este o încercare a ruşilor de a suprima rezistenţa”, a spus ambasadoarea.

Ea le-a cerut ONU şi organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului să asigure acces la tabere unde sunt ţinuţi ucrainenii strămutaţi.

Moscova a declarat că ucrainenii care sosesc în Rusia sunt refugiaţi şi sunt îngrijiţi de statul rus.

UPDATE 18:20. Mai mult de jumătate dintre locuitorii orașului ocupat Energodar, regiunea Zaporojie, au părăsit orașul, a anunțat primarul din Energodar Dmitri Orlov, scrie UNIAN.

Orlov a mai menționat că aproximativ 100 de oameni sunt în temnițele invadatorilor și, în general, în timpul războiului, aproximativ o mie de oameni au trecut prin torturi cu curent electric, amenințări cu arme, ședere în subsoluri și altele asemenea.

„În ultimele două săptămâni, ocupanții nu i-au lăsat pe muncitorii centralei electrice să iasă din Energodar și Vasilievka. Nici măcar nu permit intrarea ajutorului umanitar și a medicamentelor în oraș”, a spus el.

Amintim că invadatorii ruși au capturat Energodar și centrala nucleară Zaporojie la începutul lunii martie. Armata rusă au bombardat orașul și CNE Zaporojie de mai multe ori, au existat pagube, au fost probleme cu alimentarea cu energie.


UPDATE 17:49. Trei persoane au fost ucise, iar altele cinci - grav rănite, în urma bombardamentelor efectuate de către forțele de ocupație ruse în localitatea Orihiv din regiunea Zaporojie, anunță șeful OVA Zaporojie, Oleksandr Staruh.

Bombardamentele a avut loc în jurul orei 15:40. O curte din satul Malotokmacika, raionul Orihiv, a luat foc. În curte erau 8 civili, ei primeau ajutor umanitar la momentul respectiv.

În urma bombardamentelor, 5 persoane care au fost grav rănite, au fost preluate de o ambulanță, trei au murit.

„Începând cu ora 17:26, bombardamentele au continuat”, a subliniat Staruh.


UPDATE 16:35. Partidul Popular European - cel mai mare partid din Parlamentul European - l-a nominalizat președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy și poporul ucrainean pentru Premiul Saharov, principalul premiu al UE pentru drepturile omului.

„Nu avem nicio îndoială că poporul curajos al Ucrainei, condus de președintele Vladimir Zelenskiy, merită să primească Premiul Saharov pentru libertatea de exprimare în acest an. Ei continuă să apere valorile europene pe câmpul de luptă în fiecare zi. Sper ca nominalizarea noastră va fi susținută de toate grupurile politice din Parlamentul European”, a declarat europarlamentarul Rasa Juknevicienė.

Premiul Saharov pentru libertatea de exprimare a fost instituit de Parlamentul European în 1988. Premiul este acordat persoanelor care au adus „o contribuție excepțională la lupta pentru libertatea de gândire, drepturile omului pe tot globul”.


UPDATE 16:05. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a propus, miercuri, ca Uniunea Europeană să ofere un ajutor financiar în valoare de cinci miliarde de euro, care va avea rolul să ajute Ucraina pentru a putea face față consecinţelor războiului declanțat de Federația Rusă.

„Ucraina necesită sprijinul nostru deplin. Astăzi Comisia Europeană propune o asistență macrofinanciară suplimentară de cinci miliarde de euro pentru această țară. Aceasta se adaugă celor 10 miliarde euro pe care UE le-a oferit deja în ajutor financiar, umanitar și militar”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.


UPDATE 14:50. Vladimir Putin a amenințat că va întrerupe aprovizionarea cu energie dacă sunt impuse plafoane de preț pentru exporturile de petrol și gaze ale Rusiei.

Vorbind la un forum economic de la Vladivostok, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, președintele a spus că Rusia „nu va furniza absolut nimic dacă este în contradicție cu interesele noastre... Nu vom furniza gaz, petrol, cărbune, păcură - nu vom furniza nimic”.


UPDATE 14:33. Comisia Europeană a propus, miercuri, plafonarea prețului la importurile de gaze din Rusia, ca parte a unui pachet de măsuri menit să protejeze consumatorii și întreprinderile vulnerabile din UE, în contextul unei piețe energetice extrem de volatile, precum și să taie finanțarea Kremlinului pentru continuarea războiului ilegal din Ucraina, scrie caleaeuropeana.ro.

Setul de măsuri anunțat cuprinde:

  • economisirea inteligentă a energiei electrice: este propus un obiectiv obligatoriu de reducere a consumului de energie electrică la orele de vârf care va fi implementat în strânsă coordonare cu statele membre, precum și elaborarea unei strategii de „aplatizare a vârfurilor care determină prețul energiei electrice”;
  • plafonarea veniturilor companiilor care produc energie electrică cu costuri scăzute și redirecționarea profiturilor pentru a sprijini persoanele și companiile vulnerabile
  • plafonarea veniturilor companiilor producătoare de combustibili fosili și propunerea unei contribuții de solidaritate pentru acestea; statele membre ar trebui să investească aceste venituri pentru a sprijini gospodăriile vulnerabile și pentru a investi în surse de energie curată de producție proprie.
  • sprijinirea companiilor de utilități energetice, pentru a face față volatilității piețelor, prin facilitarea sprijinului pentru lichidități acordat de statele membre; în acest sens, UE va actualiza cadrul temporar pentru a permite furnizarea rapidă a garanțiilor de stat.
  • plafonarea prețului la gazul rusesc, care are scopul, totodată, de a reduce veniturile Rusiei pe care Vladimir Putin le folosește pentru a finanța războiul împotriva Ucrainei.

„Ne confruntăm cu o situație extraordinară, deoarece Rusia este un furnizor nesigur și ne manipulează piețele energetice. (…) Manipularea piețelor de gaze are un efect de contagiune asupra pieței energiei electrice. Ne confruntăm cu prețuri astronomice la electricitate pentru gospodării și companii și cu o volatilitate enormă a pieței. Prin urmare, vom prezenta un set de măsuri imediate care vor proteja consumatorii și întreprinderile vulnerabile și le vor ajuta să se adapteze (…) Acestea sunt vremuri grele. Dar sunt convins că europenii au forța economică, voința politică și unitatea necesare pentru a păstra avantajul”, a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.


UPDATE 14:21. Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat sancțiuni împotriva unui număr de lideri militari europeni și personalități din securitate, ca răspuns la ceea ce Moscova a descris drept politica „anti-rusă neprietenoasă” a Occidentului, transmite The Guardian.

Într-o declarație, Ministerul de Externe de la Moscova a spus că interzice intrarea în Rusia a unui număr de lideri militari europeni, personalități de rang înalt din securitate și reprezentanți ai companiilor de armament, fără a da numele persoanelor.


UPDATE 13:50. În ultimele 24 de ore, au avut loc lupte grele pe trei fronturi: în nord, lângă Harkiv, în est în Donbas și în sud în regiunea Herson, afirmă serviciile de informații militare britanice în comunicatul de presă zilnic.

Cel mai probabil, armata rusă intenționează să-și concentreze principalele eforturi pe ofensiva asupra lui Bahmut (fostul Artyomovsk) din Donbas. Dar comandanții se confruntă cu o dilemă, spun informațiile: trebuie să aleagă dacă să desfășoare rezerve operaționale pentru a sprijini această ofensivă sau să se apere împotriva ofensivei în curs a Ucrainei în sud.

Mai multe amenințări simultane împrăștiate la o distanță de 500 de kilometri vor testa capacitatea Rusiei de a coordona un plan operațional și de a realoca resursele în mai multe grupuri de forțe.

Ministerul britanic al Apărării notează că, la începutul războiului, Rusia nu a putut coordona mai multe grupări de forțe deodată, motiv pentru care armata rusă a arătat performanțe slabe.


UPDATE 12:40. Ucraina ia în considerare închiderea centralei sale nucleare Zaporojie, ocupată de Rusia, din motive de siguranță și este îngrijorată de rezervele de motorină utilizate pentru generatoarele de rezervă, potrivit expertului de top în securitate nucleară de la Kiev.

„Opțiunea de a opri stația este în curs de evaluare”, a spus Oleg Korikov în timpul unei conferințe de presă de miercuri.


UPDATE 12:07. Letonia, Lituania și Estonia au convenit să restricționeze intrarea rușilor prin granițele terestre cu Rusia și Belarus, a declarat ministrul de externe leton, Edgar Rinkevich, potrivit BBC. Oficial, măsurile vor fi anunțate în viitorul apropiat.

Interdicția se va aplica cetățenilor ruși cu vize Schengen valabile. Se va face o excepție pentru șoferii de camioane, diplomații și cei care intră din motive familiale și umanitare.

Deciziile vor fi luate de guvernele naționale și vor intra în vigoare în același timp.

Pe 31 august a devenit cunoscut faptul că Uniunea Europeană va suspenda acordul din 2007 cu Rusia care simplifică eliberarea vizelor. La acel moment, țările UE nu puteau conveni asupra unei interdicții complete privind eliberarea vizelor rușilor.


UPDATE 11:11. Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului prezidențial al Ucrainei, a declarat că Rusia nu are niciun motiv să renegocieze un acord de referință care să permită Ucrainei să exporte cereale din porturile Mării Negre și că termenii acordului au fost aplicați cu strictețe. Într-o conversație cu Reuters, Podolyak a numit poziția Rusiei „neașteptată” și „nefondată”.

Vorbind la Forumul Economic de Est de la Vladivostok, președintele rus Vladimir Putin a declarat că exportul de cereale din porturile ucrainene, deblocat ca urmare a intervenției ONU și Turcia în iulie, ar trebui limitat.

El a promis că va discuta problema cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Putin susține că „doar două nave din 87” au fost încărcate în cadrul Programului Alimentar Mondial al ONU. „Și 60.000 de tone de alimente din 2 milioane de tone au fost exportate către ei”, a spus președintele rus, numind țările europene „colonizatoare” care înșală țările în curs de dezvoltare.


UPDATE 11:00. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că se gândește la limitarea exportului de cereale din porturile ucrainene, potrivit BBC.

„Am făcut totul pentru a ne asigura că cerealele ucrainene sunt exportate. (...) Am făcut asta împreună cu Turcia. Dacă excludem Turcia ca țară intermediară, atunci aproape toate cerealele exportate din Ucraina sunt trimise nu către cele mai sărace țări în curs de dezvoltare,ci către țările UE”, a spus Putin, vorbind la Forumul Economic de Est de la Vladivostok.

Putin susține că doar două din 87 de nave au fost încărcate în cadrul Programului Alimentar Mondial al ONU.

„Așa cum multe țări europene în ultimele decenii și secole au acționat ca colonizatori, ele continuă să acționeze și astăzi. Încă o dată, pur și simplu au înșelat țările în curs de dezvoltare și continuă să înșele”, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin a adăugat că, prin această abordare, problemele alimentare din țările în curs de dezvoltare nu vor decât să crească, ceea ce ar putea duce la „o catastrofă umanitară fără precedent”. El a promis că va discuta cu Erdogan despre „limitarea exportului de cereale și a comerțului cu alimente pe această rută”, adică către UE.


UPDATE 10:40. În noaptea de 7 septembrie, trupele ruse au bombardat Sloviansk, spun autoritățile locale. Șeful administrației militare a orașului, Vadim Lyakh, a declarat că clădirea școlii a fost avariată, dar nu au fost victime.

În plus, în urma bombardamentelor, una dintre intrările blocului de locuințe a fost complet distrusă.

Explozia a afectat și clădirile învecinate. Ar putea fi oameni sub dărâmături, lucrările de salvare sunt în desfășurare, transmite administrația din Sloviansk.


UPDATE 10:06. În Energodar, din cauza avariilor la substația Luch din cauza numeroaselor bombardamente, o parte a orașului rămâne fără curent electric, au precizat autoritățile locale.

Potrivit primarului orașului, Dmitri Orlov, nu există curent electric în două microdistricte, și anume în cele în care nu există gaze menajere de câteva luni. „Oamenii de aici sunt de fapt în pragul unei catastrofe umanitare”, a adăugat Orlov.

Orașul găzduiește Centrala Nucleară Zaporojie - cea mai mare centrală nucleară din Europa.


UPDATE 09:32. Ungaria încearcă să complice procesul de extindere a sancțiunilor împotriva Rusiei oferindu-se să scoată de pe lista sancțiunilor trei magnați ruși: Alisher Usmanov, Petr Aven și Viktor Rashnikov, scrie Politico.

Mișcarea a înfuriat alte țări UE, care își amintesc bine cum liderul ungar Viktor Orban a dejucat un embargo asupra petrolului rusesc în urmă cu câteva luni.

UE ar trebui să decidă cu privire la extinderea sancțiunilor în prima jumătate a lunii septembrie.

Până de curând, aceasta era considerată o pură formalitate. Nu este încă clar cât de mult ar putea împiedica acum propunerea maghiară extinderea.


UPDATE 09:11. Forțele ucrainene anunță despre pierderile rusești din prima zi a invaziei și până la 7 septembrie:

tancuri ‒ 2.097 (+20) unități;

vehicule blindate de luptă / APV ‒ 4.520 (+36);

sisteme de artilerie – 1.194 (+15);

RSZV / MLRS – 300 (+4);

sisteme de război antiaeriene ‒ 156 (+0);

aeronave – 237 (+1);

elicoptere – 208 (+1);

Nivel operațional-tactic UAV – 880 (+4);

rachete de croazieră ‒ 214 (+5);

nave de război / bărci ‒ 15 (+0);

vehicule și rezervoare de combustibil – 3.320 (+15);

echipament special ‒ 109 (+0).


UPDATE 08:56. În dimineața zilei de 7 septembrie, invadatorii au lansat un atac cu rachete asupra Zmiev, regiunea Harkiv, a anunțat președintele Administrației Militare Regionale Harkov, Oleg Sinegubov, pe Telegram.

„Astăzi, pe la ora 4:00, a fost înregistrat un atac cu rachetă în orașul Zmiev, raionul Ciuhiiv, racheta a lovit pământul în apropierea unei instituții medicale. Din fericire, nimeni nu a fost rănit”, a spus el.

Sinegubov a venit cu detalii despre pierderile suferite după lovitura cu rachete a unui cartier din orașul Harkiv.

„Una dintre rachete a lovit o clădire cu două etaje, o spălătorie auto din apropiere a luat foc, cafenelele, magazinele, mașinile au fost avariate. A doua rachetă a lovit pământul. Preliminar, fără victime”, a spus el.


UPDATE 08:30. În noaptea de 7 septembrie, invadatorii ruși au lovit regiunea Dnepropetrovsk cu rachete de tip „Grad”. Amploarea distrugerii este în curs de investigare, anunță președintele administrației militare regionale Dnepropetrovsk, Valentin Reznicenko, pe pagina sa de Telegram.

„O noapte cu o singură alarmă și două bombardamente. Inamicul a ținut regiunea Nikopol sub amenințarea armei. A acoperit-o cu „Grad”, mortiere și artilerie grea. A lovit Nikopol și comunitatea Marhaneț. Nu au fost raportați morți sau răniți”, a anunțat el.

Reznicenko a mai spus că ieri o rachetă inamică a lovit un depozit de petrol din Krivoy Rog.

„Noaptea, pompierii au stins un incendiu la un depozit de petrol din Krivoy Rog, care a avut loc după lovirea unei rachete rusești. Au luptat cu focul mai mult de 16 ore”, a adăugat el.

Reznicenko a mai menționat că noaptea a fost calmă în alte părți ale regiunii.


UPDATE 08:10. În ultimele 24 de ore, inamicul a lansat peste 7 rachete și 25 de lovituri aeriene pe teritoriul Ucrainei, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe pagina sa de Facebook.

„În ultimele 24 de ore, inamicul a lansat peste 7 rachete și 25 de lovituri aeriene asupra țintelor militare și civile de pe teritoriul Ucrainei. În special, infrastructura din zonele Harkiv, Velyki Prokhody, Bilohirka, Kostromka, Suhoi Prud și Bezim'yane a fost deteriorată.


UPDATE 07:50. În ultima săptămână, Ucraina a primit prima stație radar COBRA și cinci instalații de artilerie autopropulsată antiaeriană „Gepard” din Germania, potrivit site-ului Guvernului german, scrie Hromadske.

După cum notează „Militare”, radarul COBRA este considerat cel mai avansat sistem de detectare a armelor la sol din lume. A fost dezvoltat pentru forțele armate ale Germaniei, Franței și Marii Britanii. Scopul „Cobra” este de a detecta mortare, lansatoare de rachete și baterii de artilerie.


UPDATE 07:30. Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) a actualizat harta ostilităților, ținând cont de situația din Balaklia din regiunea Harkiv. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei nu a confirmat încă contraofensiva în această direcție, însă ieri invadatorii au început să raporteze pe canalele Telegram că suferă acolo mari eșecuri, potrivit UNIAN.


Așadar, Institutul consideră că apărătorii Ucrainei au reușit deja să preia controlul asupra satului Verbovka, care se află lângă Balaklia. În plus, Forțele Armate ale Ucrainei i-ar fi alungat pe ruși din regiunea de sud-vest a orașului.

Detaliile contraofensivei apărătorilor Ucrainei nu sunt raportate de ISW. În același timp, rușii ar fi spus deja despre succesele Forțelor Armate ale Ucrainei și chiar au început să vorbească despre faptul că armata ucraineană ar fi intrat pe autostrada Balaklia-Kupiansk.

Statul Major General nu a confirmat încă aceste informații, precum și datele despre situația din Balaklia.


UPDATE 07:11. Forțele de ocupație ruse au lovit, la 7 septembrie, ora 00:30, din nou Harkivul cu rachete, potrivit primarului orașului Igor Terehov.

În prezent, se cunoaște despre deteriorarea infrastructurii.

„Până acum, se știe despre loviturile în cartierul Nemyshlyansky din Harkiv. Potrivit informațiilor preliminare, acolo au luat foc mai multe mașini și o clădire nerezidențială”, a scris el.

Potrivit lui Terehov, salvatorii verifică mai multe locuri de posibile aterizări a rachetelor inamice. În prezent, nu există informații despre victime.

La fel, și șeful OVA din Harkiv, Oleg Sinegubov, a confirmat și raportat deteriorarea infrastructurii într-unul dintre cartierele din Harkiv.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august,1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie și 6 septembrie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media