VIDEO/ Noii miniștri ai Economiei și Mediului, Dumitru Alaiba și Rodica Iordanov, au depus jurământul de învestire

18 noiembrie 2022, 08:59 Politică 181
Dumitru Alaiba și Rodica Iordanov depun jurământul.  Sursa: capturi video/Privesc.eu

Noii membri ai cabinetului de miniștri - ministrul Economiei Dumitru Alaiba și ministra Mediului Rodica Iordanov au depus vineri, 18 noiembrie, jurământul de învestire în fața președintei Maia Sandu și a prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Președinta Maia Sandu a mulțumit miniștrilor care au plecat pentru efort și sacrificiu, „știu că toată lumea a muncit onest”.

„Nu este ușor să-ți asumi instituții aproape nefuncționale. Schimbările trebuie făcute la timp - „Omul potrivit la locul potrivit”. Guvernul a trebuit să facă față multor provocări fără precedent. Criza de la război a lovit în bunăstarea oricărui cetățean, a creat greutăți, a pus în pericol securitatea și viitorul țării. Impactul crizei este sever, iar înlăturarea în totalitate depășește resursele noastre”, a declarat șefa statului în discursul său.

Maia Sandu a mai adăugat că noii miniștri trebuie să reușească să pună bazele unei economii sănătoase.

„Suntem cotra cronometru. Corupția nu este înfântă. Sunt implicați procurorii. Avem nevoie de acțiuni ferme de investigare a fărdelegilor. Trebuie să creștem economia, bussinesul trebuie să respecte legea și să plătească taxe, trebuie respectată și susținută. Guvernul a creat fonduri pentru a susține întreprinderile mici, sper ca noul ministru să miște și mai departe lucrurile din loc. Criza energetică presupune intervenție permanentă din partea Guvernului. Avem nevoie de mai multă atenție pentru energia regenerabilă. Instituțiile trebuie să fie mai strategice în abordări”, a spus ea.

La rândul său, prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat că este foarte mult de lucru, mai ales pentru a trece peste iarnă.

„Voi, noii miniștri trebuie să continuați lucrurile bune începute. Situația economică e dificilă. Domnule Alaiba, vă mulțumesc pentru curaj. Ați știut cât de grav este, dar totuși, ați acceptat să veniți. Prioritate e menținerea și crearea locurilor de muncă. Să aveți o comunicare cu mediul de afaceri. Trebuie să temperăm creșterea prețurilor. Doamna Iordanov, am lucrat cu dumneavoastră în calitate de secretar de stat. Domnul Bolea a inițiat mai multe lucruri, trebuie să continuăm. A reușit lemnul din România să aducă, împădurirea țării. Vom adopta 25 mil. Euro de la BERD pentru poligoane de deșeuri. Să comunicăm modul de gestionare a banilor, să anunțăm care localități vor beneficia. Doamna Președinte, împreună cu miniștrii vom face tot posibilul ca să trecem de iarnă și să continuăm procesul de integrare europeană”, a declarat șefa Executivului.

UPDATE 09:07. A depus jurământul ministra Mediului Rodica Iordanov.


UPDATE 09:05. Primul a depus jurământul Dumitru Alaiba - „Jur să să-mi dăruiesc toată puterea și propărșirii Republicii Moldova, să respect Constituția și legile țării. Să apăr democrația și drepturile fundamentale ale omului, să apăr suveranitatea, independența, unitaea și integritatea teritorială a Moldovei”.


Urmărește LIVE:

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media