VIDEO/ Primul interviu al generalului Serghei Surovikin, noul comandat unic al operațiunilor militare ruse din Ucraina: „Situația de pe front este una în general încordată”

18 octombrie 2022, 22:01 Rusia 424
Generalul Serghei Surovikin pe când conducea trupele aeriene și cosmice ale Armatei ruse.  Sursa: Ria.ru

Odiosul general Serghei Surovikin a oferit primul său interviu din noua postură de comandant unic al operațiunilor militare ruse din Ucraina. Surovikin a declarat că situația de pe front este una încordată, că rușii și ucrainenii sunt un popor, își dorește o Ucraină cu adevărat independentă, dar luptă cu regimul de la Kiev care este o marionetă în mâinile NATO. Generalul acuză regimul de la Kiev atacă infrastructura civilă din Herson și că ar planifica inundarea regiunii pentru a o recuceri.

Într-o intervenție la postul de stat de propagandă Rossia 24, odiosul comandant a vorbit despre situația de pe front pe care a numit-o încordată pe direcția Kupeansk, regiunea Harkov, Liman, regiunea Donețk și în zona Nikolaev-Krivii Rig unde armata ucraineană ar fi mobilizat toate rezervele disponibile folosind militar proaspăt mobilizați care nu au experiența necesară.

„De facto, conducerea ucraineană îi trimite la moarte sigură. De obicei, astfel de unități au un moral scăzut, iar pentru a evita dezertarea acestora din prima linie, comandamentul ucraineană folosesc batalioane speciale de naționaliști care îi împușcă pe loc pe cei care încearcă să părăsească câmpul de luptă”, a declarat Surovikin.

Serghei Surovikin mai spune că trupele ucrainene au pierderi enorme, în timp ce comandamentul rus ar folosi o tactică ce ar evita pierderea de vieți omenești. Asta în timp ce experți militari ucraineni, dar și occidentali vorbesc despre pierderi enorme ale Armatei ruse în Ucraina care a depășit cu mult cele din Afganistan sau Cecenia.

„În fiecare zi, pierderile lor se cifrează la 600-1000 de oameni uciși și răniți. Noi avem o altă strategie. Despre asta a vorbit Comandantul Suprem. Noi nu căutăm să înaintăm cu viteză, protejăm viața fiecărui soldat și tocăm metodic orice atac al adversarului. Astfel nu doar că minimalizăm pierderile proprii, dar și protejăm viața populației civile”, a mai spus Surovikin. Asta în contextul în care, doar în ultima lună, armata rusă a pierdut aproape toate teritoriile cucerite în regiunea Harkov și o bună parte din nordul regiunii Herson în contraofensive fulminante ale Armatei Ucrainei.

Un subiect aparte ține de regiunea Herson unde malul drept al râului Dnepr unde se află efective importante ale Armatei ruse este practic izolat și prost aprovizionat. Asta deoarece Armata ucraineană a distrus principalele căi de alimentare cu muniții și provizii a unei grupări de trupe ce se estimează a depăși 20 de mii de oameni. Surovikin a recunoscut că podurile Antonov și cel de la barajul hidrocentralei de la Kahovka sunt impracticabile, dar afirmă că trupele ucrainene pregătesc o diversiune prin distrugerea acestui baraj și inundarea regiunii Herson. O ofensivă în regiune ar fi cerută și de NATO, fără a-i păsa de numărul de victime atât din armata ucraineană, cât și din populația civilă.

„În aceste condiții, misiunea noastră de bază este păstrarea vieții și sănătății oamenilor simpli. Iată de ce, Armata Rusiei va asigura în primul rând evacuarea în siguranță a populației, așa cum a fost anunțat. Repet, în Herson situația nu este una simplă. În orice caz, așa cum am spus, vom reieși din ceea ce spuneam, din obiectivul de a păstra viața populației civile și a militarilor noștri. Vom acționa conștient, asumat, din timp și fără a exclude luarea unor decizii deloc simple”, a încheiat Surovikin.

Serghei Surovikin este un controversat general rus, cunoscut pentru docilitatea sa față de conducere și în mod special, pentru cruzimea și violența sa, dar și lipsa de scrupule. Este acel fost comandant care în timpul puciului din 1991 de la Moscova a dat ordin de a împușca în manifestanți, ucigând 3 dintre ei. S-a manifestat extrem de violent în timpul războiului civil din Siria fiind considerat autorul bombardamentelor aeriene fără precedent a zonelor civile din Idlib și Alep. Este apreciat și susținut în mod special de fracțiunea radicală din anturajul lui Vladimir Putin, numirea sa în funcție fiind intens promovată de odioșii lideri militari Evgheni Prigojin, cunoscut drept bucătarul lui Putin și proprietarul grupului Wagner, unitatea privată de mercenari rusă, dar și de liderul cecen, Ramzan Kadîrov.

Aceasta este prima sa ieșire în public de la numirea în funcție acum 2 săptămâni.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media