Mircea Lucescu și Dinamo Kiev au ajuns la Chișinău. Ce au făcut pe stadionul Zimbru din capitală

25 octombrie 2022, 20:34 Sport 279
Mircea Lucescu pe stadionul Zimbru.  Sursa: Moldova 1

Cel mai titrat tehnician român, Mircea Lucescu, a condus un antrenament pe stadionul Zimbru din Chişinău. „Il Luce” a ajuns în capitala Republicii Moldova cu Dinamo Kiev, celebra echipă pe care o antrenează, transmite Moldova 1.


Vicecampioana Ucrainei a ales să facă o escală în ţară noastră, în drum spre Larnaca, unde Dinamo va juca joi în faza grupelor Ligii Europei cu formaţia locală AEK.

„Sigur că ne place, mai ales că suntem înconjuraţi de oameni care vorbesc aceeaşi limbă ca a mea. Mi-a plăcut mereu oraşul, dar din păcate suntem nevoiţi să facem această escală aici atunci când plecăm spre Europa. Mi-aş fi dorit să vin aici altfel, de exemplu, jucând un meci amical”, a specificat Mircea Lucescu.

Componenţii clubului Dinamo Kiev au ajuns în capitala Republicii Moldova din cea a Ucrainei după un drum de aproximativ 11 ore cu autocarul în condiţiile în care în Ucraina de 8 luni de zile e război.

„Este inadmisibil. Mă doare spatele, abia pot să-l mişc. 11 ore în autobuz, este incredibil, şi asta se întâmplă la fiecare 3 zile, pentru că jucăm când colo, când colo. Acest lucru a şi determinat accidentările pe care le-am avut în timpul meciurilor, pentru că jucătorii pierd din reflecţie, din concentrare”, a mai remarcat antrenorul echipei Dinamo Kiev.

„Drumurile ne obosesc, dar asta e situaţia. Important e să vină victoriile pe front, iar Ucraina să scape de război. Logistica e proastă tocmai din motivul că nu putem zbura din Kiev, dar asta e situaţia, trebuie să trecem şi peste asta”, a adăugat antrenorul secund, Emil Caras.

Dinamo Kiev are un program infernal. Practic, toate partidele le dispută în deplasare din cauza războiului din Ucraina, inclusiv şi cele din cupele europene. Astfel, echipa este mereu în drum, iar rezultatele nu sunt din cele mai bune. Dinamo Kiev este doar pe locul 8 în campionatul Ucrainei, iar în faza grupelor Ligii Europei a suferit patru înfrângeri la rând. Chiar şi în aceste condiţii, Mircea Lucescu nu disperă. „Când am acceptat era altă atmosferă, altă viaţă, multă siguranţă. Acum e foarte greu, dar e dificil să spui acum: „Gata, nu se mai poate!” Vom vedea ce va fi în continuare - de jucat, nu jucăm rău.”

Mircea Lucescu este antrenorul lui Dinamo Kiev din 2020 şi de atunci a cucerit trei trofee cu formaţia din capitala Ucrainei.

Sursa: Moldova 1

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media