ULTIMA ORĂ/ Șeful „Moldovagaz”, Vadim Ceban: Prețul de achiziție al gazului în luna aprilie va fi de 673$ per mia de metri cubi

3 aprilie 2023, 09:32 Economie 517
conductă de gaz, gaz, gaz natural, gaze naturale.  Sursa: Replica Media

Prețul de achiziție a gazului natural furnizat de „Gazprpom” către R. Moldova, în luna aprilie, va fi de 673 de dolari per mia de metri cubi. Anunțul a fost făcut de șeful „Moldovagaz”, Vadim Ceban, pe pagina sa de Telegram.

„Întregul volum de gaz de la furnizorul rus va fi direcționat pentru necesitățile Tiraspoltransgaz”, anunță Vadim Ceban.


Prețul de achiziție al gazului natural, în luna martie, furnizat de gigantul rus „Gazprom” către Republica Moldova a fost de aproximativ 1.011 dolari per mia de metri cubi, în luna februarie - 1.054 de dolari per mia de metri cubi, iar în ianuarie - 1.230 de dolari per mia de metri cubi.

Amintim că la 3 decembrie 2022, autoritățile de la Chișinău au ajuns la un acord cu Tiraspolul privind livrările de gaze. SA Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan. De atunci, întreg volumul de gaze procurat de „Moldovagaz” de la „Gazprom” este cedat Centralei de la Cuciurgan în schimbul furnizării energiei electrice.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media