Rata de schimb valutar a leului moldovenesc față de dolarul american și euro

17 mai 2023, 07:58 Economie 89
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc a înregistrat o ușoară scădere față de dolar, dar se menține stabil în raport cu euro-ul.

Banca Națională a Moldovei a publicat datele privind rata de schimb valutar pentru miercuri, 17 mai 2023. Astfel, un dolar american valorează astăzi 17,78 lei moldovenești, cu o scădere nesemnificativă de 3 bani (-0.03%) față de ziua precedentă.

În ceea ce privește euro-ul, acesta se menține stabil la o rată de schimb valutar de 19,37 lei moldovenești pentru un euro. Schimbarea este nesemnificativă (+0 bani).

De asemenea, leul moldovenesc s-a menținut stabil în raport cu alte monede majore precum hryvna ucraineană sau leul românesc. Însă, s-a observat o ușoară creștere în raport cu rubla rusă care valorează astazi 0.2223 MDL (+0 bani).

Aceste fluctuații minore ale ratei valutare nu au avut un impact semnificativ asupra economiei naționale și nu sunt considerate alarmante.

Delia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media