O expoziție dedicată culturii medievale românești scrise, deschisă pentru public, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova

18 iunie 2021, 13:04 Carte 79
Biblioteca Națională a Republicii Moldova.  Sursa: www.moldpres.md

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Agenția Națională a Arhivelor, organizează expoziția „Cultura românească medievală scrisă”. Expoziția valorifică patrimoniul cultural scris din secolele XVI – XVIII, realizate în arealul geografic din spațiul românesc, informează site-ul oficial al instituției.

Potrivit Bibliotecii Naționale, exemplarele expuse în cele 12 compartimente tematice ale expoziției, oferă prilejul de a cunoaște perioada de aur a culturii medievale scrise române, Domnitorii care s-au implicat în promovarea nemijlocită a culturii, care au fost primele genuri literare, conținutul primelor cărți juridice, forma literaturii istorice, cărturarii-clerici și laicii care au contribuit la dezvoltarea culturii scrise pe parcursul secolelor XVI-XVIII, cărțile de cult de o largă circulație în tot arealul românesc.

Evenimentul face parte din cea de-a XXX-a ediție a Simpozionului Științific „Valori bibliofile” și este organizat în contextul împlinirii a 500 de ani a celui mai vechi document scris în limba română - Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung (1521).

Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 15 iunie – 31 august, spațiul expozițional, secția Carte veche și rară, blocul II (str. 31 August 1989, nr. 78).

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media