„Continuă spectacolul regizat de Procuratura Generală”: Reacția lui Jardan privind expedierea în judecată a dosarului concesionării Aeroportului

21 iunie 2021, 15:15 Politică 31
Petru Jardan.  Sursa: oficial.md

Deputatul Partidului Șor Petru Jardan susține că Procuratura Generală este o „bâtă politică pentru a lovi în oponenți”, după ce organul e de urmărire penală a anunțat astăzi, 21 iunie, că dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, în care este vizat, a fost trimis în judecată. Parlamentarul califică această acțiune drept „atac” în contextul în care mișcările au loc în plină campanie electorală, fiind sub numărul cinci pe lista Partidului Șor.

„Continuă spectacolul regizat de Procuratura Generală. În plină campanie electorală, instituția anunță că a trimis în judecată dosarul în care sunt vizat. Nu încape îndoială că momentul a fost ales intenționat, pentru a pune presiune pe mine, dar și pe Partidului „ȘOR”. Este mai mult decât evident că cei care stau în spatele acestui joc folosesc Procuratura Generală drept bâtă politică pentru a lovi în oponenți”, declară Jardan.

Mai mult decât atât, deputatul Șor susține învinuirile sunt „pe nedrept” și nu au „nicio bază juridică”.

„În loc de dovezi, procurorii operează cu supoziții și speculații. Raționamentele acestui atac sunt eminamente politice, iar tot ce-și doresc autorii acestuia este să neutralizeze Partidul „ȘOR”, pentru a-i opri drumul către Parlament”, mai spune Petru Jardan.


PG a anunțat în dimineața zilei de luni, 21 iunie, că deputatu Petru Jardan, ex-director general interimar al Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, împreună cu fostul director al departamentului financiar-administrativ al aceleiași instituții - Alexandru Ciutac, vor compărea pe banca acuzaților.

Cei doi sunt acuzați că începând cu 24 decembrie 2013 ar fi acționat de comun și cu intenție în vederea tăinuirii și nerespectării de către întreprindere a primelor de asigurare achitate unei companii de asigurări, prin neluarea la evidență contabilă a acordul adițional la contractul de bază, prejudiciind întreprinderea de stat cu aproximativ 3,7 milioane de lei.

Ambii inculpați pledează nevinovați și sunt cercetați în libertate.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media