„Pagubele sunt încă estimate, dar în prezent pe domeniul educației, unde au fost deteriorate acoperișuri, etc., pagubele sunt cifrate la 12,5 milioane; la AMT- instituții sociale, protecție a copilului - 2,5 - 3 milioane lei; prealabil, pentru intervențiile lucrărilor, materiale de construcții - 4,5 milioane lei utilizați la acoperișuri, subsoluri, etc. Aici încă se face expertiză, deoarece avem blocuri inundate, spălate fundațiile caselor de locuit. (...) 1.227 de persoane au fost mobilizate în sectorul Rîșcani și Ciocana, fiecare pretură are un perimetru de străzi de care se îngrijește. (...)
Prioritatea nr. 1 sunt străzile magistrale, să fie evacuați copacii, să fie înlăturate consecințele. Accesele la instituțiile sociale: școli, grădinițe, poștă, spital, policlinică - prioritatea nr. 2, 3 - accesul către blocurile curților de locuit pentru toate mijloacele de transport și pietoni”, a declarat Ceban.
Potrivit lui Ceban, pagubele provocate de ploaia torențială se cifrează la 17 milioane de lei.
„Acum vor fi identificate resurse pe interior. Atunci când va fi finalizat raportul integral și expertizele făcute integral, se va solicita ședința CMC pentru ca aceste surse să poată fi alocate în conformitate cu prevederile legislației, sper să avem cvorum, că nu sunt chiar toți în vacanță” a conchis primarul capitalei.
