Potrivit studiului privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, pe parcursul zilei, se apreciază că direcția dominantă a vântului va fi dinspre Nord-Nord-Vest către sud-sud-vest.
Astfel, tendința de evoluție a norului de fum va fi către Sud, respectiv, spre Sud-Vestul Ucrainei - zona Odessa și nordul Mării Negre.
Începând din noaptea de joi spre vineri, 19-20 mai curent, circulația aerului se realizează dinspre Vest către Est. Deci, tendința de evoluție a norului de fum constituie direcția către Estul Ucrainei și Sud-Vestul Rusiei. În zona de evoluție a norului de fum, în intervalul 19 – 21 mai, probabilitatea de apariție a precipitațiilor este redusă.
Precizările Ministerului Mediului au fost făcute după ce a apărut informația precum că un nor de fum din zona Cernobîl se deplasează către sud, respectiv spre sud-vestul Ucrainei - zona Odessa și nordul Mării Negre.
Autoritățile ucrainene au informat joi, 19 mai, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) că noile incendii din zona din apropierea centralei nucleare din Cernobîl „nu au reprezentat o amenințare radioactivă”, a spus directorul general Rafael Mariano Grossi.
