Peste 290 de refugiaţi ucraineni au fost angajaţi în câmpul muncii din Republica Moldova

18 aprilie 2022, 12:32 Societate 178
Refugiați la frontieră.  Sursa: IGPF

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat că 295 de cetăţeni din Ucraina au fost angajaţi în câmpul muncii din Republica Moldova.

Conform ultimelor dat, ANOFM a primit notificări de la agenții economici despre angajarea a 295 cetățeni din Ucraina, dintre care 231 femei și 64 bărbați.

202 cetățeni ucraineni angajați în municipiul Chișinău, 16 Ungheni, 8 Strășeni, 14 Bălți, 9 Cahul, 4 Anenii Noi, 3 Ialoveni, 7 Soroca, 6 Vulсănești, 4 Ștefan-Vodă, 3 Orhei, 3 Dondușeni, 3 Căușeni , 2 Taraclia, 2 Comrat, 2 Ceadîr-Lunga, 2 Călărași, 2 Briceni, 1Fălești, 1 Ocnița,1 Nisporeni.

ANOFM anunță că angajatorii, care au angajat cetățeni din Ucraina, au obligația de a notifica despre aceasta conform prevederilor punctului 8 din Dispoziția nr.4 din 1 martie a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Notificarea obligatorie către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) despre angajarea cetățeanului ucrainean se realizează în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de muncă.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

Totodată, cconform informațiilor subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale ANOFM, 131 agenți economici au menționat că sunt disponibili să angajeze cetățeni din Ucraina și au oferit informații despre 2130 locuri de muncă vacante disponibile.

196 cetățeni din Ucraina s-au adresat și au fost înregistrați la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale ANOFM pentru a primit suport la angajare.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media