Președintele Fracțiunii PSRM din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Afanasenco Serghei, a părăsit formațiunea

19 mai 2022, 21:13 Politică 407
Serghei Afanasenco.  Sursa: Facebook

Președintele Fracțiunii PSRM din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Afanasenco Serghei, a părăsit formațiunea. Anunțul a fost făcut astăzi, 19 mai, după ce un coleg de al său socialist l-ar amenințat cu răfuială fizică în cadrul ședinței de astăzi a CMC. Declarațiile au fost făcute într-o adresare video, trimisă pe adresa redacției Realitatea.md.

„Vă anunț că, de astăzi sunt consilier municipal independent și părăsesc rândurile Fracțiunii PSRM din cauza motivelor care s-au adunat nu doar astăzi. Motive sunt multe, dar cel mai important este lipsa democrației disciplinei, simțului înțelegerii echipei și atitudinea personală față de mine. Aici nu referă faptul că nu sunt respectat, însă amenințări cu răfuiala fizică din partea unui consilier al Partidului Socialiștilor în adresa mea. Nimic nu se schimbă. Voi lucra mai departe consilier municipal în cadrul CMC. Mulțumesc tuturor colegilor, excepție celui care m-am amenințat”, a spus Afanasenco Serghei.

Afanasenco este un politician și fost sportiv paralimpic din Republica Moldova, care din 18 februarie 2015 până la 30 iulie 2015 a îndeplinit funcția de Ministru al Tineretului și Sportului al Republicii Moldova. El este și președintele Comitetului Paralimpic din Republica Moldova, iar din 2009 până în 2015 a fost antrenor al echipei naționale paraolimpice a Republicii Moldova.

În 2009, timp de câteva luni, Afanasenco a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele partidului comuniștilor, după care legislativul a fost dizolvat. La alegerile parlamentare din 2014 Afanasenco a candidat pe lista partidului „Patria”, condus de Renato Usatîi, fiind pe poziția a 26-a în listă.

Totodată, Serghei Afanasenco este cercetat penal în dosarul mitei de 200.000 de euro, în care este bănuit de corupere pasivă în proporții deosebit de mari. Este vorba despre cauza în care figurează și fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale (CSPLN) care a fost reținut în noiembrie 2021 de CNA și procurorii anticorupție pentru aranjarea unui contract de societate civilă prin care un teren public urma să intre în posesia unui agent economic.


Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media