Cazul tragic din Parcul „Alunelul”: Dosar penal pornit pe neglijenţă în serviciu a persoanelor publice, în urma decesului unei fetițe de un an

16 mai 2022, 10:40 Justiție 293
O creangă a căzut în parcul Alunelul.  Sursa: Леонид РЯБКОВ/kp.md

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Buiucani, informează astăzi, 16 mai, că urmare a autosesizării organului de urmărire penală, la 14 mai, a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unui copil de un an.

La 14 mai, o fetiţă în vârstă de un an, a fost lovită de o secțiune de arbore, rupt de pe trunchiul acestuia, în timp ce copilul se afla împreună cu rudele în parcul „Alunelul”, situat pe str. Calea Ieșilor din municipiul Chișinău.

Minora a fost transportată în Secția reanimare a Spitalului Clinic Municipal Pentru Copii din capitală, însă urmare a leziunilor corporale primite aceasta a decedat în seara aceleiaşi zile.

„La această etapă, urmărirea penală este în plină desfăşurare, la moment fiind efectuate mai multe acţiuni de urmărire penală, respectiv la apariţia unor informaţii relevante pentru opinia publică, Procuratura va reveni cu actualizări pe acest caz”, se arată în comunicat.

Primăria Chișinău a anunțat că va deschide o anchetă internă după ce o creangă imensă s-a prăbușit peste un copil în Parcul Alunelul. Potrivit municipalității, pentru acest parc, Întreprinderea Municipală Spații Verzi a a solicitat de la Agenția de Mediu, curățarea și defrișarea a 170 de arbori, Agenția însă a dat acceptul doar pentru curățarea și defrișarea a 70 de copaci.

„Primăria Chișinău va deschide o anchetă internă pe acest caz”, se arată în notă.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media