O femeie de 35 de ani din Fălești a murit în condiții suspecte. Soțul acesteia, reținut pentru 72 de ore

16 mai 2022, 10:02 Societate 155
Poliția, nu treceți.  Sursa: Poliția Republicii Moldova

O femeie de 35 de ani a murit în condiții suspecte în seara de duminică, 15 mai, în satul Egorovca din raionul Fălești. Potrivit Inspectoratul de poliție Fălești, femeia a apelat la oamenii legii pe la orele amiezii și și-a reclamat soțul care o bătuse, pe numele căruia oamenii legii au emis de urgență un ordin de restricție. Bărbatul însă a revenit acasă și, mai târziu, tot el a sunat la 112 și a anunțat oamenii legii că și-a găsit soția fără suflare.

Serviciul de presă al Inspectoratul de poliție Fălești informează că apelul la 112 a fost efectuat la orele 20:30 de un bărbat din satul Egorovca, acesta a comunicat că și-a găsit soția moartă.

La fața locului imediat s-a deplasat conducearea IP Fălești și membrii Grupului operativ în plină componență. În urma acțiunilor de urmărire penală întreprinse s-a stabilit că la data de 15 mai, în jurul orelor 12:40, în Serviciul de Gardă a IP Fălești, a parvenit înștiințarea telefonică pe faptul că o femeie, anul nașterii 1987, locuitoare a satului Egorovca raionul Fălești, a comunicat că la data de 15 mai a fost bătută de către soțul său.

În urma documentării cazului, angajații poliției au emis un ordin de restricție de urgență, pe un termen de 5 zile, un exemplar al ordinului fiind înmânat agresorului.

În jurul orelor 14:30, bărbatul anul nașterii 1987, încălcând prevederile ordinului de restricție de urgență, s-a întors la domiciliu, a cerut permisiunea de la soție să rămână acasă, argumentând că nu are unde se duce.

Din spusele bărbatului, femeia i-a permis să rămână acasă, și el ar fi mers să se culce.

El a mai comunicat că în jurul orelor 20:20 a fost trezit de către fiica lor, care i-ar fi spus mama s-a încuiat în camera vecină și ar fi refuzat să deschidă ușa.

Fiica femeii ar fi stricat sticla și când a reușit să descuie ușa, a găsit-o pe mama sa stare inconștientă. Bărbatul ar fi încercat să o resusciteze, după care a mers la un vecin și a sunat la 112.

Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Cadavrul femeii a fost transmis medicului legist pentru examinare și stabilirea cauzei decesului.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cazului.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media