VIDEO/ După circa două săptămâni de tăcere, Șoigu revine cu o declarație despre războiul din Ucraina: Rusia „execută consecvent planul de eliberare” a regiunilor separatiste DNR și LNR

19 aprilie 2022, 15:59 Rusia 528
Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării.  Sursa: captură video/ Минобороны России via Facebook

După aproximativ două săptămâni de tăcere, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia „execută consecvent planul de eliberare” a autoproclamatelor republici separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei. Declarația a fost făcută la ședința Consiliului de administrație al Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Potrivit lui Șoigu, Statele Unite și alte țări occidentale fac tot posibilul pentru a „prelungi” cursul războiului cât mai mult posibil.

„(...) Armata rusă îndeplinește sarcinile trasate de comandantul suprem în cursul operațiunii militare speciale. Militarii implicați în operațiune dau dovadă de eroism și curaj. Volumele tot mai mari de livrări de arme străine demonstrează clar intențiile lor de a provoca regimul de la Kiev să lupte până la ultimul ucrainean. Pentru realizarea planului de eliberare, Ministerul Apărării al Federației Ruse este intenționat să susțină în continuare forțele armate și flotei pentru a-i asigura cu tehnică militară”, a spus ministrul Șoigu în debutul ședinței.

Ministrul rus al Apărării a apărut și a făcut declarații tot mai rar în ultima vreme. Înaintea ședinței consiliului, ultimul mesaj al ministrului Șoigu a fost de condoleanțe pe 8 aprilie în legătură cu moartea liderului formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR), Vladimir Jirinovski.

În martie, în spațiul public s-a speculat cu privire la sănătatea lui, în contextul în care Serghei Șoigu nu a fost vizibil circa două săptămâni, în perioada 11 - 29 martie. Ulterior, Ministerul rus al apărării a publicat un video în care Şoigu este văzut la o întrevedere cu conducerea Ministerului Finanțelor în cadrul căreia s-a discutat bugetului înarmării Rusiei.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media