FOTO/ Delegația ucraineană a ajuns la granița cu Belarus. Cum arată sala unde vor avea loc negocierile cu delegația Rusiei

28 februarie 2022, 10:53 Ucraina 776
Granița Ucraina Belarus.  Sursa: DniproTV

Delegația ucraineană a sosit în zona graniței cu Belarus pentru a participa la discuții cu reprezentanții Federației Ruse. Potrivit serviciului de presă al Biroului Președintelui, din delegație fac parte David Arahamia, președintele partidului „Sluga Naroda” - Servitorul Poporului, ministrul ucrainean Apărării Oleksii Reznikov, consilierul șefului biroului președintelui ucrainean Mihail Podoliak, șeful delegației ucrainene în Grupul de contact trilateral pentru Ucraina Andrei Kostin, deputatul Rustem Umerov și ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei Mikola Tochitski.

Problema cheie a discuțiilor este încetarea imediată a focului și retragerea trupelor din Ucraina, notează reprezentanții Oficiului Președintelui ucrainean.

Potrivit TASS, Negocierile cu Ucraina ar trebui să înceapă la ora 12:00, ora Moscovei (ora 11:00, ora Chișinăului).

Consilierul președintelui Federației Ruse, Vladimir Medinski, a declarat pentru TASS că delegația rusă se află în Belarus de 24 de ore.

„Suntem pe loc și suntem pregătiți să începem imediat un dialog”, a spus oficialul rus, menționând că delegația ucraineană va fi reprezentată la un nivel destul de înalt. (...) „Din păcate, sosirea delegației ucrainene a fost amânată de mai multe ori în timpul nopții din cauza logisticii complicate”, a mai spus el.


Reamintim că astăzi, 28 februarie, a cincea zi de invazie rusă în Ucraina, vor avea loc primele negocieri ruso-ucrainene. Locul întâlnirii nu se cunoaște, fiind schimbat de mai multe ori pe parcursul nopții, însă, potrivit publicației ucrainene Unian, ar urma să aibă loc lângă râul Pripyat, la granița dintre Ucraina și Belarus.

Toate știrile despre evenimentele legate de războiul din Ucraina, le găsiți în live-text-ul „Război în Ucraina. Ziua a cincea

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie și 27 februarie.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media