Război în Ucraina. Federația Internațională de Hochei exclude cluburile și echipele naționale din Rusia și Belarus din toate competițiile

1 martie 2022, 10:59 Sport 200
Vladimir Putin, Hochei.  Sursa: Mikhail Klimentyev/Agence France-Presse — Getty Images

Federația Internațională de Hochei a decis să excludă echipele naționale și de cluburi din Rusia și Belarus din toate competițiile. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe extraordinare desfășurate luni, 28 februarie, care a condamnat ferm folosirea forței militare pe teritoriul Ucrainei.

Consiliul IIHF a evaluat impactul războiului actual. IIHF condamnă ferm folosirea forței militare și îndeamnă utilizarea mijloacelor diplomatice pentru a rezolva conflictul, se arată în comunicat de presă.

Astfel, Consiliul IIHF a decis să întreprindă următoarele măsuri:

- Suspendarea tuturor echipelor și cluburilor naționale din Rusia și Belarus de la participarea la fiecare categorie de vârstă și la toate competițiile sau evenimentele IIHF până la o nouă notificare;

-Retragerea drepturilor de găzduire a Campionatului Mondial de juniori IIHF 2023 din Rusia.

Aceste două acțiuni au fost inițiate de Consiliu pentru a permite IIHF să asigure siguranța Campionatelor IIHF și a tuturor jucătorilor, oficialilor și fanilor participanți.

Consiliul IIHF a luat în considerare și încălcarea de către guvernul rus a armistițiului olimpic, care a fost adoptat în decembrie 2021 ca rezoluție a ONU de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Încălcarea armistițiului olimpic a dus la o condamnare de către Comitetul executiv al Comitetului Olimpic Internațional săptămâna trecută.

„IIHF nu este o entitate politică și nu poate influența deciziile luate în legătură cu războiul din Ucraina”, a spus președintele IIHF, Luc Tardif.

„Cu toate acestea, avem datoria de grijă față de toți membrii și participanții noștri și, prin urmare, trebuie să facem tot ce putem pentru a ne asigura că suntem capabili să desfășurăm evenimentele într-un mediu sigur pentru toate echipele care participă la programul Campionatului Mondial IIHF.

Am fost incredibil de șocați să vedem imaginile care au venit din Ucraina”, a adăugat Tardif. „Am fost în strânsă legătură cu membrii Federației Ucrainei de Hochei pe Gheață și sperăm pentru toți ucrainenii că acest conflict poate fi rezolvat într-un mod pașnic și fără a fi nevoie de violențe suplimentare
”, a spus președintele IIHF.

Totodată, Rusia nu va putea concura nici la Cupa Mondială masculină din Qatar sau la Euro 2022 feminin, după ce a fost interzisă din competiția internațională de către FIFA și UEFA.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media