Moscova interzice intrarea pe teritoriul său a liderilor europeni şi majorităţii europarlamentarilor: „Politica de sancțiuni a Uniunii Europene față de Rusia depășește orice limite”

31 martie 2022, 21:35 Rusia 153
Ministerul Afacerilor Externe Rusia.  Sursa: mid.ru

Rusia a anunţat joi, 31 martie, că interzice intrarea pe teritoriul său liderilor europeni şi majorităţii europarlamentarilor. Într-un comunicat al Ministerului de Externe al Rusiei, este menționat că este un răspuns la restricțiile și sancțiunile care vizează Moscova, urmare a invaziei ruse pe teritoriul Ucrainei.

Potrivit MAE rus, restricțiile se aplică conducerii de vârf a Uniunii Europene, inclusiv un număr de comisari europeni și șefi ai structurilor militare ale UE, precum și marea majoritate a deputaților din Parlamentul European care promovează politici anti-ruse. Răspunsul „lista neagră” rusă include, de asemenea, oficiali de rang înalt, inclusiv reprezentanți ai guvernelor și parlamentelor unor state membre ale UE, precum și personalități publice și lucrători media „care sunt personal responsabili pentru promovarea sancțiunilor ilegale anti-ruse, instigând sentimente rusofobe, încălcând drepturile și libertățile populației de limbă rusă”.

„Toate acestea (n.r. restricțiile, sancțiunile UE) fac parte din politica Occidentului colectiv de a controla Rusia, încearcă să-și subordoneze dezvoltarea scopului de a-și restabili dominația globală nedivizată, de a refuza țării noastre asigurarea propriei securități, protecția intereselor naționale și dreptul la construi o agendă independentă și creativă pe scena mondială. Evenimentele din ultimele săptămâni dovedesc că aceste eforturi sunt zadarnice. Prin acțiunile sale, Uniunea Europeană nu numai că duce la un impas relațiile cu Rusia, dar pune în pericol și bunăstarea și securitatea propriilor cetățeni, precum și stabilitatea sistemului financiar și economic global”, este menționat în comunicat.

Nota verbală corespunzătoare a Ministerului de Externe al Rusiei, care informează despre acest pas, a fost transmisă Delegației UE la Moscova.

MAE de la Moscova reafirmă că orice acțiuni ostile ale UE și ale statelor sale membre vor continua să fie întâmpinate în mod inevitabil cu un răspuns dur.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media