1.400 de euro per persoană: Un cetățean din Ceadîr-Lunga ar fi organizat intrarea ilegală în țară a trei ucraineni

16 martie 2022, 13:29 Justiție 247
Procuratura Anticorupție (PA).  Sursa: Replica Media

Procurorii anticorupție, oficiul Sud în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție a MAI, au descins ieri, 15 martie, cu percheziții la domiciliul unei persoane, locuitor al raionului Ceadîr-Lunga, vizat într-o cauză penală, pornită în temeiul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

„Persoana vizată este bănuită că, în perioada februarie-martie 2022, împreună cu alte persoane au organizat intrarea ilegală pe teritoriul Republicii Moldova, a trei bărbați de origine ucraineană, de la care au pretins și primit 1.400 de euro fiecare, susținând că are influență asupra angajaților Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), prin intermediul cărora le-ar putea legaliza, trecerea ilegală a frontierei de stat”, potrivit comunicatului emis de PA.

În rezultatul percheziției efectuate la domiciliul persoanei bănuite, au fost depistate și ridicate documente, obiecte și alte mijloace de probă care au legătură cu cazul investigat.

Persoana vizată în acest caz a fost reținută pentru 72 de ore. Respectiv, pe parcursul zilei de astăzi, procurorii anticorupție urmează să înainteze judecătorului de instrucție, demers de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile.

PA menționează că bănuitul nu își recunoaște vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate și la moment nu colaborează cu organul de urmărire penală.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media