Josep Borrell, în urma masacrului din Bucha: „Imaginile cu un număr mare civili morți arată adevărata față a războiului pe care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei”

4 aprilie 2022, 14:35 UE 87
Josep Borrell, vicepreședintele Comisiei Europene.  Sursa: Replica Media

Șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană discută de urgenţă noi sancţiuni împotriva Federației Ruse, după ce a ieșit la iveală masacrul din Bucha, unde au fost publicate zeci de imagini cu civilii ucraineni uciși de invadatorii ruși după retragerea acestora din zona Kievului.

„UE condamnă în termenii cei mai puternici atrocităţile raportate comise de forţele armate ruse în mai multe oraşe ucrainene ocupate, care acum au fost eliberate.

Imagini bântuitoare cu un număr mare de morți și victime civile, precum și distrugerea infrastructurii arată adevărata față a războiului brutal pe care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei și a poporului său. Masacrele din orașul Bucha și din alte orașe ucrainene vor fi înscrise în lista atrocităților comise pe pământ european”, a declarat Borell într-un comunicat de presă.

Șeful diplomației europene a mai adăugat că UE va continua să sprijine ferm Ucraina și va avansa, de urgență, în lucrările privind noi sancțiuni împotriva Rusiei.

„Suntem în deplină solidaritate cu Ucraina și cu poporul ucrainean în aceste ore sumbre pentru întreaga lume. (...) Susținem pe deplin ancheta lansată de procurorul ICC privind crimele de război și crimele împotriva umanității, precum și activitatea Comisiei de anchetă a OHCHR”, a mai spus Borrell.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media