România, Franța și Germania vor lansa „Platforma de sprijin pentru Moldova”: Gavrilița și Popescu pleacă la Berlin pentru a participa la conferință

4 aprilie 2022, 12:58 Politică 80
Guvernul RM.  Sursa: Replica Media

România, Franța și Germania crează o platformă de sprijin pentru Republica Moldova cu scopul de intensifica sprijinul internațional și al Uniunii Europene pentru țara noastră, confruntată cu un val crescut de refugiați din Ucraina, cu o criză energetică din cauza dependenței de Rusia. Lansarea acestei platforme va fi găzduită de miniștrii de externe ai celor trei țări în cadrul unei conferințe la Berlin ce va avea loc mâine - 5 aprilie.

În acest sens, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, împreună cu prim-ministra Natalia Gavrilița și alți membri ai cabinetului de miniștri, pleacă la Berlin pentru participarea la Conferința de susținere a Republicii Moldova.

„Crearea acestei Platforme de Sprijin este un alt exemplu elocvent de solidaritate a comunității internaționale pentru mobilizarea unui cât mai mare ajutor pentru țara noastră. La această reuniune a partenerilor noștri externi vom veni cu modalități practice de a sprijini Republica Moldova, atât în parcursul nostru european cât și în necesitățile noastre pentru asigurarea stabilității socio-economice și umanitare. Pachetul de sprijin pe care îl vom discuta la Berlin implică resurse financiare, granturi și credite concesionale care vor fi alocate unor proiecte de dezvoltare a țării noastre pentru toate domeniile prioritare”, a declarat șeful diplomației de la Chișinău.

Amintim că, despre crearea acestei platforme a anunțat ministrul român al afacerilor externe, Bogdan Aurescu, în cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Externe al UE.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media