Viceprim-ministra Ucrainei, către soldații ruși, după masacrul lăsat în urma lor: „Acum este imposibil să ascunzi nimic și pe nimeni. Nimeni nu vă va proteja și nu vă va salva mai târziu”

3 aprilie 2022, 18:38 Ucraina 453
Irina Vereșciuk.  Sursa: Irina Vereșciuk/Facebook

Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk, a anunțat că cei care sunt implicați în tortura și execuția civililor vor fi condamnați pe viață, după ce au fost publicate zeci de imagini și înregistrări video cu civilii omorâți în Kiev, Bucha, dar și alte localități. De asemenea, ea le-a transmis soldaților ruși aflați încă pe teritoriul Ucrainei să se comporte „în așa fel încât pentru tot restul vieții să nu fiți nevoit să căutați constant un gol unde să vă ascundeți”, deoarece „războiul se va termina mai devreme sau mai târziu.”

„Cei care sunt implicați în tortura și execuția civililor în Ucraina au terminat deja. În cel mai bun caz, ei așteaptă condamnarea pe viață”, a declarat viceprim-ministra Ucrainei.

Irina Vereșciuk a făcut un apel către forțele ruse „care încă nu au comis crime împotriva civililor și prizonierilor.”

„Militarilor ruși, care se află temporar pe teritoriul nostru și sunt în contact cu populația noastră civilă, forțelor de securitate ruse care sunt în contact cu militarii noștri și civilii care sunt în captivitate: execuții, violuri, torturi, umilințe - chiar și în război și, mai ales, în război, acest lucru nu este necesar și nu poate exista nicio justificare pentru asta. Războiul se va termina mai devreme sau mai târziu. Comportați-vă în așa fel încât pentru tot restul vieții să nu fiți nevoit să căutați constant un gol unde să vă ascundeți. Acum este imposibil să ascunzi nimic și pe nimeni. Ascunderea este imposibilă. Nimeni nu vă va proteja și nu vă va salva mai târziu. Și aici nimeni nu va uita nimic și nu va ierta niciodată. Gândiți-vă doar la viața voastră după război. În caz contrar, va trebui să vă gândiți constant la moartea voastră”, a subliniat Vereșciuk.

Trupele ruse au părăsit regiunea Kiev, iar în urma lor au lăsat imagini de coșmar: orașe pârjolite și zeci de cadavre ale cetățenilor ucraineni care zac chiar pe drumuri (numărul exact al victimelor încă nu a fost stabilit). În Bucha au fost găsiți zeci de morți cu mâinile legate, primarul orașului declarând că Bucha era „împânzită cu cadavre”. Oamenii, a spus primarul, au fost împușcați în ceafă. În satul Motîjin, au fost găsite cadavre într-o groapă comună. Pe marginea uneia dintre autostrăzile din regiunea Kiev, fotojurnaliştii au văzut trupurile unor femei goale. Forțele ruse au încercat să le ardă.

FOTO 18+/ Orașe distruse, cadavre pârjolite și morți adunați în gropi comune. Cum arată „eliberarea” și „denazificarea” forțelor ruse după retragerea lor din mai multe localități ale Ucrainei

REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre atacul neprovocat și inuman al Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie și 2 aprilie.


IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media